Bu Avrupa'ya Sahip Çıkın' - Son Dakika
Güncel

Bu Avrupa'ya Sahip Çıkın'

Bu Avrupa\'ya Sahip Çıkın\'

ALMAN Ulusal Vakfı senatörleri ilk kez böyle bir seçim çağrısı yaptıklarına dikkati çekerek, 26 Mayıs'ta yapılacak seçimin Avrupa'nın kaderi açısından önemini vurguladı.

07.05.2019 15:44

ALMAN Ulusal Vakfı senatörleri ilk kez böyle bir seçim çağrısı yaptıklarına dikkati çekerek, 26 Mayıs'ta yapılacak seçimin Avrupa'nın kaderi açısından önemini vurguladı. Norbert Lammert, yapılan anketlerde seçmenlerin yüzde 56'sının AP seçimini önemsiz bulduğuna, sadece yüzde 23'ünün bir kader seçimi olarak gördüğüne işaret ederek, Avrupa yanlısı seçmenin sandığa ilgi göstermediği ve seçime katılımın düşük olcağı tehlikesine dikkati çekti.

SPD'li Peer Steinbrück, Berlin'deki koalisyon hükümetinin Avrupa politikasını eleştirdi, ancak seçimin önemini vurguladı. Sigmar Gabriel ise Avrupa'da birbiriyle savaşan ülkelerin bir insan ömrü içinde AB sayesinde ortak ve dost olduğuna, hiçbir bölgenin Avrupa kadar özgür ve güvenli olmadığına dikkati çekerek, bu Avrupa'ya sahip çıkılmasını istedi. Gabriel, sahip çıkılmadığı takdirde hiçbir şeyin ebedi olmadığını kaydetti.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Bu Avrupa'ya Sahip Çıkın' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement