Bu Kütüphane 7'den 70'e Hitap Ediyor - Son Dakika
Güncel

Bu Kütüphane 7'den 70'e Hitap Ediyor

Bu Kütüphane 7\'den 70\'e Hitap Ediyor

Büyükçekmece Belediyesi Kutadgu Bilig Halk Kütüphanesi, 7 den 70'e herkese okuma sevgisi aşılıyor.

06.03.2013 11:26

Büyükçekmece Belediyesi Kutadgu Bilig Halk Kütüphanesi, 7 den 70'e herkese okuma sevgisi aşılıyor.

Büyükçekmece Belediyesi tarafından yaptırılan Kutadgu Bilig Halk Kütüphanesi, 7'den 70'e herkese okuma sevgisi aşılıyor. Yaklaşık 3 bin kitabın okurlarla buluştuğu kütüphaneye, özellikle yaşlılar, öğrenciler ve ev hanımları yoğun ilgi gösteriyor.

Kütüphaneye gelen 60 yaşındaki Nefise Ersoy, "60 yaşındayım ve uzun zamandır evimde geçireceğim boş vaktimi burada kitap okuyarak geçiriyorum. Burayı çok seviyorum, inşallah yaz tatilinde torunlarımı da alıp buraya kitap okumaya getireceğim. Bizlere bu imkanları sunan Başkan Akgün'e de çok teşekkür ediyorum. Okumanın yaşı yoktur. İnsanlar yaşları ne olursa olsun bence okumalı ve okudukça bir şeyler öğrenmeli" dedi.

"Kitap okumak cehaleti yok eder" diyen Belediye Başkanı Hasan Akgün ise, "Hem ufkumuzu açar, hem de hayata bakış açımızı genişletir. Bizler, vatandaşlarımızın bütün boş vakitlerini değerlendirmeleri için çeşitli bölgelerimize halk kütüphaneleri kurduk. Özellikle de kıraathanelerde kurduğumuz kütüphaneler büyük rağbet gördü, bu da bizi çok mutlu etti" şeklinde konuştu.

Akgün ayrıca, "Okumanın yaşı olmaz. Halk kütüphanemize her yaştan gelen ziyaretçilerimiz var. Boş vakitlerini kitap okuyarak geçirmek isteyen herkese kapılarımız açık. Burada öğrencilerimiz de sessiz ortamda rahatlıkla ders çalışıp hem de araştırma yapabiliyor" ifadelerini kaydetti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bu Kütüphane 7'den 70'e Hitap Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement