Makü'de Honamlı keçileri satışa sunuldu
MEHMET Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ) küçükbaş hayvan yetiştirme ünitesinde yetiştirilen Honamlı keçileri, hem damızlık hem de kurbanlık olarak satışa sunuldu.
MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, 9 yıldır yaptıkları çalışmalar sonucunda Honamlı keçisini geçen yıl yerli ırk olarak tescil ettirdiklerini söyledi. Üniversite olarak yerel kalkınmayı hedeflediklerini kaydeden Prof. Dr. Korkmaz, bu çerçevede üniversitede üretilen Honamlı keçilerini hem damızlık hem de kurbanlık olarak satışa çıkarıldığını söyledi.
Prof. Dr. Korkmaz, "Bu yıl ilkini gerçekleştiriyoruz, bundan sonraki yıllarda bu artarak devam edecek. Projeyi, elde edilen ürünlerin saf, temiz, hastalıklardan ari, her türlü bilimsel çalışması yapılmış, sonuçları test edilmiş, örnek bir çiftlik olması münasebetiyle oldukça değerli bir çalışma olarak görüyoruz. Burada yaptığımız kurbanlık satışı gibi algılanmamalı. Teke bölgesinin tüm yetiştiricilerinin problemlerine çözüm üretiyoruz ve üretmeye devam edeceğiz" dedi.
Üniversitelerin amacının sadece öğrenci mezun etmek olmadığını belirten Prof. Dr. Adem Korkmaz, "Üniversiteler bulunduğu bölgeye faydalı olmak, bulunduğu ekosistemin bir parçası haline gelmektir. Buradan damızlığı alan üreticimiz kendi çiftliğinde çiftleştirmesini yaparak hem etçil hem de sütçül anlamda kaliteli, verimli sürüler elde etmiş olacak. Bu da birim alandan elde edilen verimi yükseltecek" diye konuştu.
Daha sonra Damızlık Honamlı Tekeleri ve Kurbanlıkların satışı gerçekleştirildi.
Son Dakika › Güncel › Burdur Makü'de Honamlı Keçileri Satışa Sunuldu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.