Burn Kıteboard Dünya Turu İstanbul'da - Son Dakika
Güncel

Burn Kıteboard Dünya Turu İstanbul'da

Burn Kıteboard Dünya Turu İstanbul\'da

BURN sponsorluğunda, 27 Haziran - 01Temmuz tarihleri arasında Kilyos Burc Beach'te gerçekleşecek.

22.06.2012 10:53

PLAYMAKER VE PKRA TARAFINDAN DÜZENLENECEK OLAN BURN KITEBOARD WORLD TOUR, 27 HAZİRAN - 01 TEMMUZ TARİHLERİ ARASINDA BURC BEACH'TE GERÇEKLEŞECEK.

Kiteboard World Tour'un yedinci ayağı, dünyanın 100 ülkesinde bulunan enerji içeceği BURN sponsorluğunda, 27 Haziran - 01Temmuz tarihleri arasında Kilyos Burc Beach'te gerçekleşecek. Dünyanın dört bir yanından en iyi kiteboard sporcularının katılacağı kupada bu sene kimin şampiyon olacağı merakla bekleniyor.

Dünyanın 100 ülkesinde bulunan enerji içeceği BURN, extreme sporları desteklemeye devam ediyor. Burc Beach Gümüşdere'de düzenlenecek olan BURN Kiteboard World Tour 2012 Istanbul'da birbirinden iddialı sporcular şampiyonluk için yarışacak. 27 Haziran – 01 Temmuz 2012 tarihleri arasında gerçekleşecek yarışlarda, 64 kiteboard sporcusu yarışmaların Türkiye ayağının birincisi olmak için mücadele edecek. Bu sene ayrıca İstanbul Boğazı da Kuruçeşme Özel Etabı'yla ilk kez bu büyük organizasyona ev sahipliği yapacak.

Türkiye'de BURN sponsorluğunda yapılacak olan yarışmaya dünyanın en iyi bayan ve erkek kiteboardcuları katılırken, ülkemizi de dünyaca ünlü sporcular temsil edecek. Burn Tutku Ekibi'nden Salih Alexander Çakır Course Race; Taner Aykurt ise hem Freestyle hem de Course Race'de BURN Kiteboard World Tour 2012 Istanbul'da mücadele edecek.

Windsurf'ü andıran, ancak yelken yerine "kite" adı verilen ve uçurtma ile paraşüt arası bir ekipmanla rüzgar kontrolüne dayalı bir board sporu olan "Kiteboard", dünyada en yeni ve görsel olarak da son yılların en çekici su sporu olmasının yanı sıra en son olimpik olan spor dalıdır. Kiteboard için en uygun sahillerden biri olan Kilyos Gümüşdere'de düzenlenecek BURN Kiteboard World Tour'a aralarında ABD'den John Heineken ve Adam Coch, Fransa'dan Julien Kerneur ve Oliver Dansin, Kolombiya'dan Lecesse gibi ünlü courserace sporcularının yanı sıra; Hollanda'dan Youri Zoon ve Kevin Langeree, Dominik Cumhuriyeti'nden Ariel Corniel, İspanya'dan Alvaro Onieva gibi çok ünlü Freestyle yarışçılar katılacak.

Final yarışları sonunda kadın ve erkek kategorilerinde dereceye giren sporcular 22.500 ABD doları tutarındaki toplam para ödülünü paylaşacaklar.

Organizasyon Playmaker ve PKRA tarafından düzenlenirken; Burn, Oakley, MAC, Num Num, NTV Spor, NTV Spor Radio, Virgin Radio, Burc Beach, Boğaziçi Üniversitesi Mezunları Derneği, Spor A.Ş. ve Türkiye Yelken Federasyonu'nun organizasyonda sponsorlukları bulunmaktadır. Heyecanın dorukta olacağı hafta boyunca her gün müzik, güneş, deniz, spor ve sponsorların gerçekleştireceği sürpriz aktivitelerle izleyicilere unutulmaz anlar yaşatacak BURN Kiteboard World Tour kapsamında düzenlenecek partilerle de izleyenler eğlenceye doyacak!

Bu yıl ilk ayağı Şubat ayağında Venezuela'da, daha sonraki ayakları Tayland, Meksika, Fransa, Yunanistan'da gerçekleşen tur; Mayıs ayında Hollanda ve Haziran ayında Kanarya Adaları'nda gerçekleşerek ilk kez Türkiye'ye gelecek; daha sonra sırasıyla Almanya ve Fransa'da gerçekleşerek Yeni Kaledonya'da sona erecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Burn Kıteboard Dünya Turu İstanbul'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement