Bursa'da "Kış Lastiği" Yoğunluğu - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Bursa'da "Kış Lastiği" Yoğunluğu

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

Kış lastiği takma uygulamasının, şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için 1 Aralık'ta başlayacak olması nedeniyle Bursa'daki lastikçilerde yoğunluk yaşanıyor.

Kış lastiği takma uygulamasının, şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için 1 Aralık'ta başlayacak olması nedeniyle Bursa'daki lastikçilerde yoğunluk yaşanıyor.

Bursa'da 42 yıldır lastikçilik yapan Tacettin Çakır, son haftalarda çok yoğun mesai yaşadıklarını söyledi.

Günde 40-50 civarı araç sürücüsünün lastik değiştirmek için geldiğini belirten Çakır, sürücülerin kar yağmasını beklemeden kendilerinin gelmesinin daha faydalı olabileceğini ifade etti.

Lastik değişimlerinin süresinin balans ayarlarıyla birlikte 20-25 dakikayı bulduğunu anlatan Çakır, şöyle konuştu:

"Kış aylarına gelinirken bu uygulamalar işlerimiz için 'bayram' niteliği taşıyor. Burada bir sürü saklama lastik bulunuyor. Müşterileri arayıp yasağın başlamak üzere olduğunu söylememize rağmen dikkate almıyorlar bizi. Kar yağdığında da burada araç sokacak yer bulamıyoruz. İnsanlar bu tür işleri son dakikaya bırakmamalı. Lastikler üzerine can taşıyor. Her şeyden önce insanın can sağlığı geliyor. Ayrıca insanlar kış lastiği alırken kalitelisini tercih etmeli. Lastiklerin dişleri bu konuda belirleyici olur. Bu konuda hassas davranmalılar."

Kaynak: AA