Bursa Büyükşehir Belediyesi, sanat ve meslek eğitimi kursları ile kalifiye eleman haline getirdiği kursiyerleri, şimdi de KOSGEB'le işbirliği yaparak işyeri sahibi yapıyor. Büyükşehir Belediyesi ile KOSGEB arasında imzalanan protokolle düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlayan 30 kursiyer, sertifikalarını alarak kendi işyerlerini kurma yolunda önemli bir adım atmış oldu.
Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Bursa Hizmet Merkezi arasında imzalanan protokol kapsamında düzenlenen 1. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi tamamlandı. Toplam 60 saatlik eğitimi başarıyla tamamlayan 30 kursiyer Tayyare Kültür Merkezi küçük salonda düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Törene katılan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, BUSMEK aracılığıyla 12 kurs merkezinde 67 branşta vatandaşlara sanat ve mesleki kurslar verildiğini belirterek, vatandaşları kalifiye bireyler haline getirmek için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin de bu konuya özel ilgi gösterdiğini dile getiren Karadağ, "Başkanımız, Bursa'nın ve Bursalıların yararına olacak şeylere 'hayır' demesini bilmiyor. Bu eğitimlerle her zaman vatandaşlarımızın yanındayız. KOSGEB de özellikle Merkez Başkanı Ahmet Akdağ'ın göreve gelmesinin ardından daha sıcak ve halkla iç içe bir kurum haline geldi. Buradan sağlanan küçük krediler, büyük umutlara dönüşüyor. Bursa bereketli bir kent. Kendi işini kuracak olan girişimcilerimizi şimdiden kutluyorum" diye konuştu.
Girişimciye özel imkanlar
KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Başkanı Ahmet Akdağ da, KOSGEB olarak girişimciliğin desteklenmesini önemsediklerini söyleyerek, "Yetenekli, birikimli insanların cesaretle, özgüvenle kendi işyerlerini kurup, istihdam edilmekten istihdam eden noktaya gelmelerini hedefliyoruz" dedi. KOSGEB tarafından verilen 60 saatlik eğitimde meslek öğretmediğini, iş fikrine sahip kişilerin desteklediğini vurgulayan Akdağ, "İşyerinin hukuki statüsü ne olacak, başlangıcında ne kadar sermaye var, tedbirler neler olmalıdır gibi basit bir fizibilite çalışması sonucu girişimcinin iş yapabilmesine destek sağlıyoruz.
Girişimcilere 27 bin TL'ye kadar geri ödemesiz hibe, daha ağır makine gerektiren iş için sabit 70 bin TL veriyoruz. Bu noktada ilk 2 yıl ödeme yapılmıyor. Erkeklerde yüzde 60, bayanlarda ve engelli vatandaşlarda da yüzde 70 kadar destek veriyoruz. Biz KOSGEB olarak nerede ihtiyaç varsa bu eğitimleri vermeye hazırız. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi duyarlı davrandı. Şimdi 90 kişilik ikinci eğitim programı için protokol imzalıyoruz. Bu duyarlılık için Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Artık hayallerime ulaşacağım
Girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerlerden Hatice Yüksel ise, 22 yıldır el dokuması işçiliği yaptığını belirterek, "Bugüne kadar ne kadar yol aldıysam hepsi kendi gayretlerimle oldu. Ancak her seferinde maddi zorluklarla karşılaştım. Hayallerime bir adım daha yaklaşmamı sağlayan Büyükşehir Belediyesi ve KOSGEB'e çok teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmaların ardından 90 kursiyerin katılacağı 2. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi protokolü Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ ve KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Başkanı Ahmet Akdağ arasında imzalandı. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler dairesi Başkanı Enver Karakoç'un da katıldığı törende daha sonra kursiyerlere sertifikaları verildi.
Son Dakika › Güncel › BUSMEK'li Girişimciler Sertifikalarını Aldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?