Büyük Fikir Ve Devlet Adamları Aynı Zamanda Büyük Şairlerdir - Son Dakika
Güncel

Büyük Fikir Ve Devlet Adamları Aynı Zamanda Büyük Şairlerdir

Büyük Fikir Ve Devlet Adamları Aynı Zamanda Büyük Şairlerdir

10. Kocaeli Kitap Fuarı'na Önder Vakfı Genel Başkanı Halit Bekiroğlu ve Şair Yusuf Şahin konuk oldu

12.05.2018 13:56

10. Kocaeli Kitap Fuarı'na katılan şair Yusuf Şahin konuşmasında büyük devlet adamlarının aynı zamanda büyük şairler olduğunu söylerken, '' Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim'in şiirleri, daha yakın dönemde Namık Kemal'ler Şinasi'ler, Tevfik Fikret'ler, Mehmet Akif Ersoy'lar çok güçlü bir fikir adamları ve aynı zamanda büyük şairlerdir. Necip Fazıl büyük bir mütefekkir aynı zamanda güçlü bir şairdir. Günümüzde İsmet Özel, Sezai Karakoç'lar kitleleri etkilemiş büyük düşünce insanlarıdır. Şiir bir olayın farkında olmaktır. Şiire sadece duygusal ifade olarak bakmamak gerekiyor. Bizim milletimiz özü itibari ile şair bir millettir'' dedi.

ŞUUR VE ŞİİR

Söyleşisine şiirlerinden birisini okuyarak devam eden Yusuf Şahin, şiir ve şuur konularına değindi. Şahin, ''Şuur kainatta olan her şeyin farkında olmak, hadiseleri hakikat ışığında akıl etmektir, şiir de anlam itibariyle buna benziyor. Şairler asırlar boyunca toplumlarda olup bitenleri şiir yoluyla aktarmışlardır, şiirin kuvveti ve şairin etkisi yıllar boyunca kabul edilmiştir. Sözü güzel söyleme sanatı olan şiiri birçok düşünce adamı eski dönmelerden beri kullanmışlardır'' ifadesini kullandı.

TEORİ VE PRATİĞİ BİRLİKTE YAŞAMALIYIZ

Önder Vakfı Başkanı Halit Bekiroğlu, söyleşisinde tefekkür etmenin, okumanın, önemine değinirken gençlere de önemli tavsiyelerde bulundu. Bekiroğlu, ''Pratikle uğraşırken teoriyi ıskalarsak bir süre sonra uğraştığımız pratik bizi hapsediyor ve dünyayı uğraştığımız meslekten ibaret sanıyoruz, pratik olmadan sadece teori üzerinde kalırsak da bir süre sonra gerçeklikten uzaklaşırız. Biz Müslümanlar olarak teori ve pratiği birlikte yaşamalıyız, düşüncemizi, sanatla beslersek yaptığımız her iş keyifli olur. Günlük yaptığımız işin ötesine geçmek dışına çıkmak için, tefekküre, düşünceye, şiire, edebiyata ihtiyacımız var. Bu yaratılmış her insanda olması gereken özelliktir'' açıklamasını yaptı.

OKUYUN DÜŞÜNÜN SEYAHAT EDİN VE GÖZLEMLEYİN

Bekiroğlu, ''Düşünmek için akıl etmek için okumak gerekir, hayatı tecrübeyi, kitabı, okumak ve bunu okumanın bir adım ötesine geçirip düşünceyle beslememiz gerekir. Peygamber Efendimizin bir hadisinde dünya hayatını bir ağacın altında gölgelenmeye benzetiyor, yani yolculuğumuz devam ediyor ve edecek bu 60-70 yıllık hayatımızda bir mola veriyoruz ve bunun hakkını verebilirsek, gelecekteki ebedi yolculuğumuzu düşünerek değerlendirebilirsek daha kıymetli hala gelir. Hepimiz yolcuyuz ve bu yolculuğun daha nitelikli hale gelmesi için kendi muhasebemizi sürekli yapmamız lazım. Kitap kapağımda da bu konudan esinlendim'' dedi. Gençlere tavsiyelerde de bulunan Bekiroğlu, ''Sizlere seyahat etmenizi tavsiye ediyorum, seyahat etmenin imkanlarla ilgisi yok az imkanlarla da seyahat yapılabilir. Okuyun, düşünün, seyahat edin ve gözlemleyin'' diyerek sözlerini tamamladı. Söyleşi finalinde Önder Vakfı Genel Başkanı Halit Bekiroğlu ve Şair Yusuf Şahin'e KİHMED Başkanı (Kocaeli İmam Hatip Mezunları Derneği) Sabahattin Yamak hediye takdiminde bulundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Büyük Fikir Ve Devlet Adamları Aynı Zamanda Büyük Şairlerdir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement