Büyükşehir Çevre Ve Gürültü Kirliliğiyle Mücadele Ediyor - Son Dakika
Güncel

Büyükşehir Çevre Ve Gürültü Kirliliğiyle Mücadele Ediyor

Büyükşehir Çevre Ve Gürültü Kirliliğiyle Mücadele Ediyor

Bursa'da bitkisel atık yağlar, gürültü ve hava kirliliğiyle etkili mücadele edebilmek için bilgi paylaşımında bulunuyor.

06.03.2013 14:58

Bursa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Bursa'da bitkisel atık yağlar, gürültü ve hava kirliliğiyle etkili mücadele edebilmek amacıyla ilgili kamu kurum ve kuruluşların yetkilileriyle bilgi paylaşımında bulundu.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, 04.06.2010 tarih ve 27601 sayılı 'Çevresel gürültünün değerlendirilmesi ve yönetimi yönetmeliği', 13.05.2005 tarih ve 25699 sayılı 'Isınmadan kaynaklanan hava kirliliğinin kontrolü yönetmeliği', 19.04.2005 tarih ve 25791 sayılı 'Bitkisel atık yağların kontrolü yönetmeliği' çerçevesinde çevre denetim birimi faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapmak amacıyla 'Çevre Denetimi Bilgilendirme Toplantısı' düzenledi.

Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde (Merinos AKKM) yapılan toplantıya, ilgili kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. İlçe belediyelerin sorumluluklarının belirlendiği ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın belediyelere verdiği yetki devirleriyle ilgili bilgilerin verildiği toplantıda konuşan Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Bahattin Kuşoğlu, gerek vatandaşların, gerekse devletin çevreye karşı sorumlu olduğunu belirtti. Kuşoğlu, "Çevreye ve insan sağlığına zarar veren, gürültü yapan fabrika, işyeri, atölye, eğlence yerleri gibi mekanları denetlemek, hava kirliliğiyle mücadele ve denetim çalışmalarını yönlendirmek, gerekli önlemleri almak, görüntü, hafriyat kirliliğini önlemek amacıyla kontrol, denetim ve ölçüm çalışmaları yapmak, bitkisel atık yağ benzeri denetimleri yapmak belediyelerin görevidir.

Daire başkanlığımıza özellikle gürültü kirliliği yönünde şikayetler geliyor. Hafta sonları ve hafta içi, yönetmeliklerde belirtilen desibelin üzerinde yayın yapan yerler var. Özellikle canlı müzikle ilgili faaliyet gösteren yerlere işlem yapma noktasında belediyeler olarak altyapımızı ve hazırlığımızı yapmalıyız. Bu tür şikayetleri değerlendirme noktasında yeterlilikler aranıyor. Yetki devirleri bu noktada yapılabiliyor. Yetki devri olmayanların yaptığı denetimlerde düzenlenen evraklar mahkemeler tarafından yeterli bulunmuyor. İşlem uygun olsa bile amaca hizmet etmemiş oluyor. Toplantıda, her belediyenin bünyesinde yasada tanımlanan eğitim düzeylerinde personel istihdam etmesini vurgulayacağız" dedi.

Toplantıda, Çevre Mühendisi Hülya Öztek tarafından gürültü, çevresel gürültü, yetki devri, çevresel gürültü denetim birimi, çevresel gürültü şikayetlerinin değerlendirilmesi, mevzuat, belediyelerin görev, yetki ve sorumlulukları, mevzuat kapsamında gürültü şikayetlerinin değerlendirilmesi, idari yaptırımlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 2011/11 sayılı 'Eğlence yerlerinden kaynaklanan çevresel gürültünün kontrolü' genelgesi konularında katılanlara bilgiler verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Büyükşehir Çevre Ve Gürültü Kirliliğiyle Mücadele Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement