"Caferi Raporu" iddiaları - Son Dakika
Güncel

"Caferi Raporu" iddiaları

Iğdır Din Görevlileri Derneği Onursal Başkanı Ahmet Karaçöl, Iğdır Müftülüğünce hazırlanarak, Valilik aracılığıyla Diyanet İşleri Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğüne gönderildiği iddia edilen &qu...

26.10.2013 14:38

Iğdır Din Görevlileri Derneği Onursal Başkanı Ahmet Karaçöl, Iğdır Müftülüğünce hazırlanarak, Valilik aracılığıyla Diyanet İşleri Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğüne gönderildiği iddia edilen "Caferi Raporu"na ilişkin, "Aynı kıbleye yönelen, aynı havayı teneffüs eden, aynı suyu içen, aynı toprağı paylaşan, seneler boyunca huzur içende kardeşçe, yan yana yaşayan halkımızı belli dönemlerde tahrik etmek, onların huzurunu bozmak kimsenin hakkı değildir" dedi.

Merkez Nuh Nebi Camii'nde öğle namazı çıkışında basın açıklaması yapan Karaçöl, dün Ehl-i Beyt Alimleri Derneği'nin yaptığı eylemi eleştirerek, Vali Ahmet Pek ve İl Müftüsü Cüneyt Kulaz'ı hedef alan hakaret dolu mitingleri şiddetle kınadıklarını söyledi.

Karaçöl, kendilerinin günlerdir Caferi halkının önder şahsiyetlerinden sükuneti sağlamalarını beklediklerini ifade ederek, "Çok sabrettik, ancak bu sabır ve beklentimiz olumlu bir karşılık bulmadı. Şiddete ve gerilime kapı aralamak ehil insanların işi değildir. Hele ilim ehline hiç yakışmaz. Halkın hassas olduğu, gerilime müsait zamanlarda amacı aşan tepkilerde bulunmak, huzur içinde ve kardeşçe yaşayan halkımıza hayır getirmez. Huzur bozan her tavır ve davranışı, kimden gelirse gelsin kınıyoruz" şeklinde konuştu.

Söz konusu raporun bir bütün olarak ele alınmasını son derece önemli bulduklarının altını çizen Karaçöl, şöyle devam etti:

"Sadece bir iki cümleyi ele alarak onlara yoğunlaşmak, iyi niyetli bir yaklaşım değildir. Mollaların rahatını kaçıran bu raporda dile getirilen sıkıntıların bütünü, Caferi kardeşlerimizin yararına yöneliktir. Zira hangi mollamız yarının büyükleri olan çocuklarımıza Kur'an ve din eğitimi vermektedir? Hangi mollamız vakit namazlarında bizzat ezan okuyup cemaate imamlık yapmaktadır? Mollalık sadece taziyelerde bulunmak ve mersiye okumak değildir. Mollalık hayatın bütün safhalarında varlığını göstermektir. Mollalık halkı meydanlara dökmek, halkı tahrik etmek değil, tam aksine halkı sükunete, huzura, kardeşliğe davet etmektir"

Yapılan eylemleri ve protestoları kabul etmediklerini belirten Karaçöl, şunları kaydetti:

"Aynı kıbleye yönelen, aynı havayı teneffüs eden, aynı suyu içen, aynı toprağı paylaşan, seneler boyunca huzur içende kardeşçe, yan yana yaşayan halkımızı belli dönemlerde tahrik etmek, onların huzurunu bozmak kimsenin hakkı değildir. İlimizin saygıdeğer valisine ve müftüsüne yönelik hakarette bulunmak, onları al aşağı etmeye çalışmak, dolayısıyla devletimizi yok saymak özellikle ilimizde yaşayan yüzlerce din görevlisini ve Sünni halkı pasifize etmeye çalışmak haddini aşmaktır. Özellikle şunu belirtmek isteriz ki, devletin valisi, devletin müftüsü bazı kesimlerin talebiyle gelmedikleri gibi onların talepleriyle de gitmeyeceklerdir. Sayın valimiz, sayını müftümüz, görevlerinin başındadır. Bizler de bütün halkımızla valimizin, müftümüzün yanındayız."

Toplanan grup basın açıklamasının ardından dağıldı.

"Caferi Raporu" iddiaları
Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement