Çaldıran'da Kan Davası İftarda Son Buldu - Son Dakika
Güncel

Çaldıran'da Kan Davası İftarda Son Buldu

Çaldıran\'da Kan Davası İftarda Son Buldu

Çaldıran'a 15 kilometre uzaklıktaki Başeğmez Köyü'nde, aralarında arazi anlaşmazlığı nedeniyle husumet bulunan 2 aile arasında, 2006 yılında çıkan tartışma büyüdü.

22.07.2013 13:35

Çaldıran'a 15 kilometre uzaklıktaki Başeğmez Köyü'nde, aralarında arazi anlaşmazlığı nedeniyle husumet bulunan 2 aile arasında, 2006 yılında çıkan tartışma büyüdü. Tartışma, silahların da kullanıldığı kavgada 3 kişi yaşamını yitirdi, 8 kişi de yaralandı. Yaklaşık 7 yıldır aralarında kan davası bulunan akraba iki aile, Çaldıran Belediye Başkanı AK Parti'li Ferman Yıldırım ve kanaat önderlerinin araya girmesiyle barıştırıldı. Barış için Çaldıran Otogarı içerisinde verilen iftara 1500 kişi katıldı. Katılımın fazla olması nedeniyle salona sığmayan kalabalık için otogar dışına masa ve sandalyeler bırakıldı.

Aileler verilen iftarda biraraya gelirken, ailenin büyükleri Sayit Babat ve Alaattin Babat'ı aynı karede bir araya getirip el sıkıştıran Belediye Başkanı Ferman Yıldırım ve kanaat önderleri bu barışın sonsuza kadar sürmesi temennisinde bulundu. Sayit Babat, yıllardır köylerinin sıkıntılarla boğuşmasına neden olan olayın barışla sonuçlanmasından mutlu olduklarını söyledi. Artık evlerinde barış istediklerini belirten Babat, Köyümüzde, ilçemizde, dünyada barış istiyoruz. Kavgalarla kan davasıyla husumetlerle bir yere varılmıyor dedi.

Yıllardır köylerinde bu olay nedeniyle huzursuzluk olduğunu, barışın sağlanmasıyla köyünün huzura kavuştuğunu belirten Köy Muhtarı Osman Babat da Barışı sağlayan her barış elçisinden Allah razı olsun dedi.

Yıllardır barışın sağlanması için ellerinden geleni yaptıklarını ve iftarda ailenin bireylerini bir arada görmenin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Belediye Başkanı Yıldırım ise Ramazan ayında böyle bir barışın sağlanması kadar güzel bir şey olamaz. Aynı aileye mensup olan Babat ailelerinin bu barışa sonsuza kadar bağlı kalacaklarına şüphemiz yok dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çaldıran'da Kan Davası İftarda Son Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement