Çelik: İşçiler 4/C'li Olarak İstihdam Edilebilecek - Son Dakika
Son Dakika Logo

Çelik: İşçiler 4/C'li Olarak İstihdam Edilebilecek

Çelik: İşçiler 4/C\'li Olarak İstihdam Edilebilecek
15.11.2013 10:44  Güncelleme: 10:56

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, "Özelleştirme programındaki kurumlarda çalışan işçilerden isteyenler kamuda 4/c'li olarak istihdam edilecek." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, özelleştirme programında bulunan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan işçilerden isteyenlerin, kamu kurum ve kuruluşlarında 4/C olarak istihdam edileceklerini söyledi.

"İHTİYAÇLAR BAZ ALINARAK PLANLANIYOR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun soru önergesini yanıtlayan Çalışma Bakanı Faruk Çelik, kamu iktisadi teşebbüslerinde hizmetlerin; memur, sözleşmeli personel ve işçi statüsündeki personel eliyle yürütülmekte olup, işçi statüsündeki personel istihdamının kamu kurum ve kuruluşlarının kendi ihtiyaçları çerçevesinde planlanmakta olduğunu kaydetti.

"GEÇİCİ PERSONEL OLABİLİRLER"

Çalışma Bakanı, hâlihazırda özelleştirme programında bulunan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan işçilerden Bakanlar Kurulu Kararı eki karardaki şartları taşıyanlardan isteyenlerin, kamu kurum ve kuruluşlarında Geçici Personel (4/C) olarak istihdam edileceğine işaret etti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Çelik: İşçiler 4/C'li Olarak İstihdam Edilebilecek - Son Dakika


Advertisement