Çankırı'da Muhtarlara İlk Yardım Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Çankırı'da Muhtarlara İlk Yardım Eğitimi

Çankırı\'da Muhtarlara İlk Yardım Eğitimi

Bayramören'de, 27 köy muhtarı ile 3 mahalle muhtarına ilk yardım eğitimi verildi.

31.07.2013 14:04  Güncelleme: 18:12

İlk yardım kursu alan muhtarlara kurs sonunda düzenlenen sertifika töreni ile katılım belgeleri Vali Vahdettin Özcan tarafından verildi.

Sertifika töreninde konuşan Bayramören Kaymakamı Ayhan Terzi, muhtarların da bir kamu görevi yaptıklarını söyledi. Terzi, "İlk yardım kursu düzenlemekteki amacımız, sorumlu olduğunuz bölgelerde bayılma, tansiyon, boğulma, zehirlenme, koma, kalp krizi gibi durumlarda bir sağlık görevlisi gelip müdahale edene kadar ne gibi önlemler alınacağını sizlere öğretmekti. Kursumuzu başarıyla bitirerek böyle durumlarda ilk anda neler yapılması gerektiği sizlere öğretildi. Bu kurs sayesinde yanlış bildiğiniz birçok bilgiyi düzeltmiş ve bir acil vakaya nasıl müdahale edileceğini öğrenmiş bulunuyorsunuz. Kursta öğrendiklerinizi gerçek hayatta başarıyla uygulayacağınızdan hiç şüphem yoktur. Kursun verilmesinde emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Vahdettin Özcan ise Bayramören Kaymakamlığı'nın örnek bir çalışmaya imza attığını belirterek özellikle köylerde yaşanan vakalara ilk anda yapılacak doğru müdahalelerin çok önemli olduğunu ifade etti. Konuşmaların ardından ilk yardım kursuna katılan 30 muhtara Vali Vahdettin Özcan tarafından sertifikaları verildi.

Tören, kursiyer muhtarlar ve yetkililerin hatıra fotoğrafı çektirmeleri ile sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çankırı'da Muhtarlara İlk Yardım Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement