Çatalca Belediyesi 12. Erguvan Festivali Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Çatalca Belediyesi 12. Erguvan Festivali Başlıyor

Çatalca Belediyesi 12. Erguvan Festivali Başlıyor

Çatalca Belediyesi 12. Çatalca Erguvan Festivali yine büyük bir coşkuyla ve kapsamlı programlarıyla başlıyor.

28.06.2011 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

8 gün boyunca sürecek olan festivalde ünlü sanatçılar sahne alacak, festival kapsamında spor etkinlikleri, sünnet şöleni, şiir dinletileri ve söyleşiler gibi birçok etkinlik yer alacak.

Belediye Başkanı Cem Kara'nın göreve gelmesinin ardından içeriği genişleyen Erguvan Festivalinin bu sene 12.'si düzenleniyor. 12. Erguvan Festivalinde herkes için mutlaka bir program mevcut. Çocuklar için duvar boyama, animasyonlar, uçurtma şenliği ve festival alanı yanında kurulan lunapark. Ev kadınları için yöresel yemek yarışması. Bilinçlendirme kapsamında söyleşiler. Sporseverler için turnuvalar ve ata sporumuz yağlı güreşler. Ayrıca sokak tiyatroları, halk oyunları gösterileri, konserler de festivalde yer alacak.

12. Erguvan Festivali bu yılda da birçok yıldıza ev sahipliği yapacak. Türk Rock Müziğinin başarılı temsilcilerinden Haluk Levent, Türkiye'de klarnet denince akla gelen ilk isimlerden Hüsnü Şenlendirici, fantezi müziğin beğenilen sesi Hakan Altun ve Türk Pop Müziğinin önemli isimlerinden Mustafa Ceceli, Yıldız Tilbe ve Hande Yener de Çatalca'da sahne alacak. Ayrıca araştırmacı – gazeteci Mithat Bereket, yazar – şair Cezmi Ersöz, Tiyatrocu Ercüment Balakoğlu da söyleşileri ve panelleriyle 12. Erguvan Festivalinde bulunacaklar. Bunların yanında festival tarihleri arasında bulunan 15 Temmuz akşamının Berat Kandiline denk gelmesi münasebetiyle Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun katılımlarıyla Kandil Söyleşisi yapılacak. Söyleşi ardından da tasavvuf müziği dinletisi ve semazen gösterileri yapılacak. Çatalca Belediyesi 12. Erguvan Festivali, 10 Temmuz Pazar günü festival korteji ve ardından festival meşalesinin yakılmasıyla start alacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çatalca Belediyesi 12. Erguvan Festivali Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement