Çatalca'da Şehitler Anıldı - Son Dakika
Güncel

Çatalca'da Şehitler Anıldı

Çatalca\'da Şehitler Anıldı

18 Mart Şehitler Günü'nde, Çatalca'da düzenlenen bir dizi etkinlik ile şehitlerimiz anıldı.

20.03.2013 09:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çatalca Dağyenice köyü, Alaiye Şehitliği'nde başlayan program gün boyunca devam etti.

PROGRAMIN BİRİNCİ KISMI ALAİYE ŞEHİTLİĞİ'NDEYDİ

Vatanı vatan yapan şehitlerimiz tüm yurtta olduğu gibi Çatalca'da da saygı ve minnetle anıldı. 18 Mart günü sabah 11:00'da Çatalca Dağyenice köyü Alaiye Şehitliği'nde başlayan programa, Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan, Çatalca Garnizon Komutanı İkmal Yarbay Oktay Hanay, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Yaşar Peçen, Ak Parti Çatalca İlçe Başkanı Selim Güçbilmez ve ilçe teşkilatı yöneticileri, Cumhuriyet Halk Partisi Çatalca İlçe Başkanı Naci Özcan ve ilçe teşkilatı yöneticileri, Milliyetçi Hareket Partisi Çatalca İlçe Başkanı Niyazi Uyar ve ilçe teşkilatı yöneticileri, sivil toplum kuruluşları başkan ve yöneticileri, bürokratlar, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

KARANFİLLER ŞEHİTLER İÇİN BIRAKILDI

Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan program, Alaiye Şehitliği Abidesi'ne çelenk sunulmasıyla devam etti. Çelenk sunulmasının ardından İstanbul Ticaret Odası Çok Programlı Lisesi Tarih Öğretmeni Turhan Uçar tarafından günün anlam ve önemine değin konuşma yapıldı. Sonrasında da Kestanelik Çok Programlı Lisesi öğrencileri tarafından şiirler okundu. Alaiye Şehitliği'ndeki programın sonunda ise Çatalca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından programa katılanlara dağıtılan karanfiller, şehitlerimiz anısına şehitliğe bırakıldı.

CEM KARA: "ÖZVERİLİ AİLELERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Şehitlikteki programın ardından Dağyenice köyüne geçildi. Burada şehitlerimiz için Dağyenice köyü camisinde mevlit okundu. 18 Mart Şehitleri Anma Günü programının öğlenden sonraki etkinlikleri Çatalca Ziya Altınoğlu Kapalı Spor Salonu'nda devam etti. Buradaki programda Anka Özel Eğitim, Spor ve Yaşam Merkezi tarafından düzenlenen tiyatro vardı. 18 Mart Çanakkale Zaferi'ni anlatan tiyatro gösterisi öncesinde Anka öğrencileri sportif hareketler gösterisi yaptılar. Bu gösterinin ardından Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara bir konuşma yaptı. Başkan Cem Kara, "Engelli kardeşlerimizin hayata tutunmasında en büyük destek aileleri tarafından verilmiştir. Burada bu özveriyi gösteren ailelere teşekkürlerimi sunuyorum. Hayatta kolay olan başarılır. Önemli olan zoru başarmaktır. Engelli kardeşlerimize hep birlikte sahip çıkacağız. Başarılı olmalarını hep birlikte sağlayacağız" dedi. Başkan Cem Kara, konuşmasının son bölümünde, Balkan Savaşları'nda, Çanakkale'de, Sarıkamış'ta, Sakarya'da, Dumlupınar'da, Güneydoğu'da vatan için canlarını feda eden şehitlerimizi minnet ve saygıyla andığını belirterek; "Şehitlerimiz sayesinde bu topraklar üzerinde yaşıyoruz ve bayrağımız göklerde dalgalanıyor." dedi. Belediye Başkanı Cem Kara'nın konuşmasının ardından Anka Özel Eğitim, Spor ve Yaşam Merkezi Kurucusu ve Eğitim Koordinatörü İsmail Avşar tarafından Başkan Cem Kara'ya bir teşekkür plaketi verildi.

Başkan Cem Kara'nın ardından Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan da bir konuşma yaparak, Çatalca'da engellilere verilen önem hakkında kısa bilgiler verdi ve 18 Mart Şehitler Günü münasebetiyle tüm şehitlerimizi saygıyla andığını dile getirdi. Kaymakam Dr. Nevzat Taşdan'ın konuşmasının ardından yine Anka Özel Eğitim, Spor ve Yaşam Merkezi Kurucusu ve Eğitim Koordinatörü İsmail Avşar tarafından, Kaymakam Dr. Nevzat Taşdan'a teşekkür plaketi verildi.

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ GÖSTERİLDİ

Yapılan konuşmaların ardından sinevizyon gösterisi sunuldu. Sinevizyon gösterisinde Çanakkale Destanı gösterildi. Sinevizyon sonrasında, engelli öğrencilerin 18 Mart Çanakkale Zaferi'ni anlatan tiyatro oyunları başladı. Cephedeki savaşların anlatıldığı tiyatro oyununda Seyit Onbaşı'nın tek başına kaldırdığı top mermisi de temsil edildi.

İzleyiciler tarafından büyük bir zevkle izlenen tiyatro oyunu esnasında öğrenciler tarafından okunan şiirler de katılımcılara duygulu anlar yaşattı. Programın sonunda ise tiyatro ekibi ile hatıra fotoğrafı çekildi. 18 Mart Şehitler Günü'nün akşamında ise Çatalca Askeri Gazinosu'nda şehit aileleri ile birlikte akşam yemeği yenildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çatalca'da Şehitler Anıldı - Son Dakika


Advertisement