Çatalca'dan ve Alanya'ya Anlamlı Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Çatalca'dan ve Alanya'ya Anlamlı Ziyaret

Çatalca\'dan ve Alanya\'ya Anlamlı Ziyaret

Alanya'daki ziyaret programı; dedesi Çatalca'daki Alaiye Taburunda şehit düşen emekli öğretmen Haşim Yetkin'in rehberliğinde başladı.

23.05.2013 15:42

16 – 17 Kasım 2012 tarihleri arasında Çatalca'da düzenlenen Balkan Savaşları'nın 100. Yılı Anma Programı kapsamında başlayan Çatalca ve Alanya Belediyeleri kardeşlik ilişkileri, iki belediyenin de karşılıklı olarak almış oldukları meclis kararlarıyla resmiyete ulaşmıştı. Belediyelerin kardeş olmasının ardından Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'da Çatalca'nın mahalle ve köy muhtarları ile birlikte Alanya'ya ziyaret gerçekleştirdi.

Alanya ve Çatalca Belediyelerinin kardeş belediye olmasının ardından düzenlenen ziyarete Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca Belediye Başkan Yardımcıları Ufuk Akın, Erhan Güzel, il genel meclisi üyesi Cengiz Aydın, Muhtarlar Derneği Başkanı ve Çanakça köyü Muhtarı Ayhan Tutun, Binkılıç Atatürk Mahallesi Muhtarı Turan Kara, Binkılıç Fatih Mahallesi Muhtarı Cemil Ürkmez, Çiftlikköy Mahallesi Muhtarı Ahmet Özbek, Ovayenice Mahallesi Muhtarı Tuncay Çakı, Akalan köyü Muhtarı Halil Akgeyik, Başakköy Muhtarı İzzet Dövi, Belgrat köyü Muhtarı Salih Metin, Celepköy Muhtarı Mustafa Yaşar Özkan, Elbasan köyü Muhtarı Eyüp Özen, Gökçeali köyü Muhtarı Ahmet Çiftçi, Gümüşpınar köyü Muhtarı Rahmi Ergül, Hallaçlı köyü Muhtarı Nuri Sezer, Hisarbeyli köyü Muhtarı Hicabi Soysal, İhsaniye köyü Muhtarı Mustafa Çakıltaş, Kabakça köyü Muhtarı Nadir Koyuncu, Kalfaköy Muhtarı Sadık Yumuk, Ormanlı köyü Muhtarı Mustafa Sezer ve Yalıköy Muhtarı Fehmi Kaçar katıldı.

ALANYALILARDAN SICAK VE SAMİMİ KARŞILAMA

Alanya'daki ziyaret programı; dedesi Çatalca'daki Alaiye Taburunda şehit düşen emekli öğretmen Haşim Yetkin'in rehberliğinde başladı. Uzun yolculuk sonrasında Alanya'ya varan Çatalca heyeti ve Alanyalılar öğlen yemeğinde buluştu. Buradaki programın ardından ziyaretler başladı. İlk olarak Alanya Kent Konseyi ziyareti yapıldı. Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, Alanya Demirtaş Belediye Başkanı Mustafa Aras, Ak Parti Alanya İlçe Başkanı Hüseyin Güney, CHP Alanya İlçe Başkanı Şevk Türktaş, MHP Alanya İlçe Başkanı Cafer Uyar ve sivil toplum kuruluşları önderlerinin de eşlik ettiği ziyarette, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara bir konuşma yaptı. Başkan Cem Kara konuşmasında Çatalca'yı tanıttı ve ardından; "Alanya'ya gelir gelmez çok sıcak bir şekilde karşılandık. İki ilçe arasında başlatılan bu dostluk için geç kalınmıştı. Sizler bizleri nasıl misafir ediyorsanız, Çatalca'da da herkesin kapısı ve gönlü sizlere açıktır." dedi.

BAŞKAN CEM KARA; "KARDEŞLİK BAĞLARI DAHA DA KUVVETLENECEK"

Alanya Kent Konseyi ziyaretinin ardından Alanya Belediyesi'ne geçildi. Burada Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ziyaret edildi. Burada son derece sıcak karşılanan Çatalca heyeti adına Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara; "Ülkemizin kurtuluşu için Alanyalıların dedeleri Balkan Savaşları'nda Çatalca'da şehit düştü. Çatalca'da düzenlenen Balkan Savaşları 100. Yıl Anma programında birlikte olduk ve iki ilçenin kardeşliğini geliştireceğiz. Önümüzdeki günlerde bir çok sosyal, kültürel faaliyetleri de birlikte başarırsak kardeşlik ve dostluk bağlarını daha da kuvvetlendiririz." dedi.

Belediye ziyaretinin ardından Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir ziyaret edildi. Alanya Kaymakamlığı'nda düzenlenen ziyaret programında Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Alanya'daki tarım ve seracılık faaliyetleri hakkında Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir'den bilgi aldı.

Düzenlenen ziyaretlerin ardından Alanya turu yapılarak, Çatalca heyeti akşam yemeğinde ağırlandı. Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan ve sivil toplum kuruluşları başkanlarının da katıldığı yemekte, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'ya Alanya'nın yöresel kıyafetleri hediye edildi.

İKİNCİ GÜNDE TARİHİ VE TURİSTİK YERLER GEZİLDİ

Programın ikinci gününde Alanya'nın tarihi ve turistik yerleri gezisi vardı. Alanya Kızıl Kulesi, Seyir Tepesi, Damlataş Mağarası gezilerinin ardından Demirtaş Belde Belediyesi sınırları içinde bulunan Sapadere Kanyonu'na gidildi. Kanyon gezisi öncesi Çatalca heyetini Alanya Demirtaş Belediye Başkanı Mustafa Aras ziyaret edildi. Alanya insanının sıcaklığını ve dostluğunu geldiği andan beri hissettiğini ve gördüğünü söyleyen Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, "Buraya gelmekten gerçekten çok keyif aldık." diyerek, 6360 Sayılı Kanunla birlikte kapatılacak belde belediyeleri için de yasanın getirilerini ilgililere anlattı. Demirtaş Belediyesi ziyaretinin ardından Sarpdere Kanyonu gezisi düzenlendi. Buradaki gezinin ardından Çatalca heyeti de Alanya gezisini tamamlayarak ilçeden ayrıldı.

ALANYA BASININDA GENİŞ YER BULDU

Öte yandan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve beraberindeki heyet Alanya'da yer alan yerel gazeteler ve televizyonlarda geniş yer buldu. Çatalca heyetinin ziyaretini takip eden Alanya basını, Alanya ve Çatalca arasındaki sıcak ilişkilerden övgü ile söz ettiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çatalca'dan ve Alanya'ya Anlamlı Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement