Çatışmalar Şemdinli Kırsalını Boşalttı - Son Dakika
Güncel

Çatışmalar Şemdinli Kırsalını Boşalttı

Çatışmalar Şemdinli Kırsalını Boşalttı

Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre, bölgedeki çatışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

01.08.2012 17:52

Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre, ilçe merkezine 1 kilometre mesafede de çatışmalar yaşandığını, bölgeye tanklar sevk edildiğini söyledi.

Sedat Töre, Şemdinli tarihinde ilk defa bu kadar uzun süreli bu kadar geniş alana yayılan bir çatışmanın olduğunu söyledi. Töre, "Burada çok ağır ve ileri düzeyde bir teknik kullanılıyor ve Şemdinli şuanda bir savaş halinde diyebiliriz. Özellikle ilçe merkezinin hemen arkasında ilçenin güneyinde bulunan dağ silsilesinin başladığı yerden itibaren yoğun çatışmaların seslerini duyuyoruz. Burada yapılan hava saldırılarının bizzat buradan ilçe merkezinden şahit olabiliyoruz" dedi.

Derecik Beldesi'nin ulaşımının 9 günden beri kapalı olduğunu belirten Töre, "Yurttaşların bu konuda çok büyük sıkıntıları var. Şemdinli -Derecik karayolu çatışmaların yaşandığı 23 Temmuz'dan bu yana kapalı durumdadır. Burada yaşayan bölge halkı, belde halkı ilçeye ulaşım noktasında çok ciddi sorunlarla karşı karşıyadır dedi.

Şemdinli'de boşaltılan köylerin olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Töre şöyle konuştu:

"KİMSE SOMUT BİLGİYE ULAŞAMIYOR"

"Boşaltılan köyler ve gidiş-gelişler bu yasaklama nedeniyle engellenmiş durumda. Buda beraberinde ciddi sorunlar getiriyor. Köylerde neler olup bittiğiyle ilgili olarak, kimse hiçbir somut ve gerçek bilgiye ulaşamıyor. Bu çatışma bölgesi üzerinde ciddi bir kuşatma var. Şuan da beş mezra tamamen boşaltılmış durumda. Bunların 3'ü Günyazı Köyü'ne, ikisi de Bağlar Köyü'ne bağlı. Bunlar tamamen boşaltılan mezralar. Birde bunların yanı sıra aile bireylerinin bazılarının göç ettiği hanelerinden bahsedebiliriz. Ev reisleri köylerinde kalmışlar fakat çocukları ve eşlerini başka köylere ya da ilçe merkezlerindeki akrabalarının yanına göndermişler"

"DESTEK MASASI OLUŞTURDUK"

"Biz bunla ilgili bir destek masası oluşturduk. Özellikle bu bölgeye gelip ilçe merkezine belediye sınırlarımız içerisine yerleşen kişilerle ilgili bunların ihtiyaçları noktasında bir ekip oluşturduk. Şuan da 27 aileye ulaşmış durumdayız. Bu aileler ilçe merkezine yerleşmişler. Bunların acil ihtiyaçları noktasında neler yapılabilir ne gibi katkılar sunulabilir. Bunun üzerine arkadaşlarımız çalışıyorlar. Gerçekten çok ciddi bir mağduriyet var. Konuştuğumuz da şunu görüyoruz. Evlerinden çocukları için bir yedek elbise dahi almaya fırsat bulamadan göç edilen aileler var. Bunun da göz önünde bulundurulduğunda bu insanların bir an önce imkanlar sunulması noktasında ciddi girişimlerde bulunulması gerekiyor"

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çatışmalar Şemdinli Kırsalını Boşalttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement