Cem Aygün'ün Ölümüne İlişkin Dava - Son Dakika
Güncel

Cem Aygün'ün Ölümüne İlişkin Dava

Cem Aygün\'ün Ölümüne İlişkin Dava

Polis memuru Fatih Y. hakkında, Keçiören'de Cem Aygün'ü, "ceza sorumluluğunu kaldıran nedenlerle sınırı kast olmaksızın aşmak suretiyle öldürdüğü" iddiasıyla açılan davada, esas hakkındaki görüşünü hazırlaması için dosyanın cumhuriyet savcısına gönderilmesi kararlaştırıldı.

06.03.2014 13:01

Polis memuru Fatih Y. hakkında, Keçiören'de Cem Aygün adlı genci, "ceza sorumluluğunu kaldıran nedenlerle sınırı kast olmaksızın aşmak suretiyle öldürdüğü" iddiasıyla açılan davada, esas hakkındaki görüşünü hazırlaması için dosyanın cumhuriyet savcısına gönderilmesi kararlaştırıldı.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Aygün'ün yakınları ve avukatları ile sanık avukatı katıldı. Tutuksuz sanık Fatih Y'nin hazır bulunmadığı duruşmada, taraf avukatları bilirkişi raporuna karşı beyanda bulundu.

Aygün ailesinin avukatı Murat Yılmaz, iddialarının bilirkişi raporunca desteklendiğini, sanığın savunmasının ise çürütüldüğünü ileri sürdü.

Rapora göre olayda, Fatih Y'ye karşı bir saldırı olmadığını ifade eden Yılmaz, Cem Aygün'ün adresinin belli olduğunu ve her zaman yakalanma durumunu bulunmasına rağmen defaten ateş edilerek, öldürüldüğünü kaydetti.

Yılmaz, sanık hakkında yakalama emri çıkarılmasını istedi.

Cumhuriyet Savcısı İsmail Şafak, esas hakkında mütalaa hazırlamak için dosyanın kendisine verilmesini, sanığın kaçma şüphesi bulunmaması gerekçesiyle yakalama emri çıkarılması isteminin reddini talep etti.

Sanık hakkında yakalama emri çıkarılması talebini reddeden mahkeme, cumhuriyet savcısına esas hakkında görüşünü, müdahillere ise esasa ilişkin beyanlarını bildirmeleri için süre vererek, duruşmayı erteledi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cem Aygün'ün Ölümüne İlişkin Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement