Cemaat Özür Dileyecek Ha! - Son Dakika
Güncel

Cemaat Özür Dileyecek Ha!

Cemaat Özür Dileyecek Ha!

Kendilerini sahabeye, Ak Parti'yi müşriklere benzettiler

02.10.2014 14:37

17 Aralık'ta hükumeti devirmeye çalışan paralel örgütün çığırtkanlığını yapan Zaman gazetesi ile yollarını ayıran yazar İskender Pala'nın normalleşme adına cemaati özür dilemeye çağırmasına cevap gecikmedi.
cemaatin durumunu Mekke'li müşriklerden zulüm gördüğü halde özür dilemeyen Hz. Muhammed ve yol arkadaşlarına benzetti.

Zaman'ın ilahiyatçı kökenli yazarı Ahmet Kurucan, çağrıyı algı operasyonunun yeni bir boyutu olarak okudu. "Cemaat özür dilesin ha!" başlıklı yazısında Pala'ya neden özür dilemeyeceklerini böyle anlatıyor:

Cemaatin durumunu Mekke'li müşriklerden zulüm gördüğü halde özür dilemeyen Hz. Muhammed ve yol arkadaşlarına benzetti.

Kurucan, yazının devamında

Röportajdan öğrendiğimize göre İ.Pala, Efendimiz'in (sas) hayatı ile alakalı kitap yazıyormuş. Sayın Pala; Efendimiz (sas) ve ashabının Şi'b'i Ebi Talib'de geçirdiği ve Mekkelilerin bir yudum suyu bile Müslümanlara çok gördüğü o boykot yılları hakkındaki yorumlarınızı hararetle bekliyorum. Özellikle Efendimizin (sas) ve ashabının kendilerine o zulmü reva gören muhataplarından özür dileme veya dilememe konusunda tutumlarını ve gerekçeleri hakkındaki yorumlarınızı." ifadelrini kullandı.

PEYGAMBER BEDDUA da ETMEZDİ

Çıkarları uğruna seçilmiş bir hükumeti daha düşürmeye çalışacak kadar gözü dönen ve bu uğurda şantaj, iftira gibi her türlü çirkin yola başvuran paralelcilerin, örgütlerini, Peygamber Efendimiz ve zamanındaki sahabeye benzetmeleri büyük tepki topladı. Bazı kesimler: "Peygamberimiz Taif'te o kadar zulme ve saldırıya uğramasına rağmen, Taif halkına beddua değil dua etmiştir. Peygamber ahlakını örnek alacaksanız bunu örnek alın" şeklinde tepki gösterdiler.

Kaynak: Yenisafak.com.tr

Son Dakika Güncel Cemaat Özür Dileyecek Ha! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement