Cemevinde Açlık Grevi - Son Dakika
Güncel

Cemevinde Açlık Grevi

Cemevinde Açlık Grevi

Tokat’ın Zile ilçesine bağlı Yalınyazı ve Güzelbeyli beldelerinde vatandaşlar, belde belediyelerinin kapatılacak olması nedeniyle cemevinde açlık grevine başladı.

20.12.2013 14:39

Tokat'ın Zile ilçesine bağlı Yalınyazı ve Güzelbeyli beldelerinde vatandaşlar, belde belediyelerinin kapatılacak olması nedeniyle cemevinde açlık grevine başladı.

Köye dönüşecek olan Zile ilçesine bağlı Yalınyazı ve Güzelbeyi'nde ikamet eden belde sakinleri, bu kararın değiştirilmesi için cemevinde biraraya geldi. Vatandaşlar 'Beldeme dokunma' pankartı açarak açlık grevine başlarken, tabutun içerisine girerek mesaj veren belde sakini ise dikkat çekti. Yalınyazı Belediye Başkanı Hamza Aykul, beldelerinin sesini duyurmak için açlık grevine başladıklarını söyledi. Beldelerinin 2011 yılı nüfus sayımında 2 binin altına düştüğü için kapatılacağını ifade eden Aykul, kararın tekrar değerlendirmesini istediklerini söyledi. Aykul, gitmedikleri bürokrat ve milletvekili kalmadığını belirterek, "Nüfusumuzu 2 binin üzerine çıkarmamıza rağmen 2011 yılında kıl payı 2 binin altında kaldık. Bu nedenle de kapatılıyoruz. Neden sadece 2011 yılı baz alınıyor?" diye konuştu.

Tokat'ta 2011 yılında adrese dayalı yapılan nüfus sayımında nüfusu 2 binin altında çıkan 42 belde belediyesi, 2014 yerel seçimleri ile birlikte kapatılacak. Söz konusu belediyedeki araç ve gereçler İl Özel İdaresi bünyesi geçecek. Personel de İl Özel İdaresi emrinde görevlendirilecek. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cemevinde Açlık Grevi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement