Cemil Sait Barlas'ın Adı Yaşatılacak - Son Dakika
Güncel

Cemil Sait Barlas'ın Adı Yaşatılacak

Cemil Sait Barlas\'ın Adı Yaşatılacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep'e emek vermiş önemli şahsiyetlerin adlarını ve görsellerini taşıyan tasarımları kente kazandırmaya devam ediyor.

28.04.2012 13:03  Güncelleme: 13:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan, siyasetçi, gazeteci merhum Cemil Sait Barlas'ın adını taşıyan görsel tasarımın açılışı Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Cemil Sait Barlas'ın oğlu gazeteci-yazar Mehmet Barlas ve eşi gazeteci-yazar Canan Barlas, Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bekir Okan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İ.Fuat Özçörekçi, Genel Sekreter Yardımcısı Settar Çanlıoğlu ve sevenlerinin katılımları ile yapıldı.

Atatürk Mahallesi, Duisburg Bulvarı üzerinde Cemil Sait Barlas'ın adını taşıyan caddede yapılan, mermer üzerine Cemil Sait Barlas'ın kalem işi portresinin ve kısa özgeçmişinin yer aldığı görsel tasarımın açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, "Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak bu şehre hizmet etmiş olan şahsiyetleri anmayı kendimize daima bir görev biliyoruz. Gaziantep'te doğmuş büyümüş ve Gaziantep kökenli insanların kentimize sundukları değerli katkılara bir minnet ifadesi olarak adlarını kentin çeşitli yerlerindeki mekanlarda yaşatmayı kendimize prensip edindik ve bunun için 5 yıl önce Büyükşehir Meclisimizde bir karar aldık" dedi.

Gaziantep'in yetiştirdiği çok değerli Bakan, siyasetçi, gazeteci Cemil Sait Barlas'ın adını taşıyan bu cadde üzerinde anısını ölümsüzleştirmek için bu anı plaketini hazırladıklarını söyleyen Başkan Güzelbey, Cemil Sait Barlas'ın kısa özgeçmişini törene katılanlarla paylaştı.

Başkan Güzelbey, "Şehrimize, ülkemize çok fazla emeği geçmiş bir şahsiyet olan Cemil Sait Barlas'ı burada bu vesileyle minnet ve şükranla anıyoruz" dedi.

Eşi Canan Barlas ve Başkan Güzelbey ile birlikte kurdeleyi açan gazeteci-yazar Mehmet Barlas, "Başkan Güzelbey'e ve Büyükşehir Belediyesine bu kadirşinaslıklarından ötürü çok teşekkür ediyorum. Antep gerçekten bizim hayatımızda farklı bir olay, Antep'i o kadar çok yazdım ve konuştum ki, çok sevgili arkadaşım Hasan Pulur'a sordular, sen nerelisin diye? O da ben Gaziantep'in İlçesi Erzurum'danım dedi. Yani benim çevremde Antebin yeri o kadar önemli. Babam için de, dedem için de, amcalarım içinde. Antep Antep'tir, babamın da Antep'te bu cadde ile yaşaması beni daha da mutlu ediyor, teşekkür ediyorum" dedi.

Babası, merhum Cemil Sait Barlas'ın kalem işi görsel tasarımının işlendiği portreyi uzun bir süre seyreden Mehmet Barlas'ın duygulu anlar yaşadığı görüldü.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Cemil Sait Barlas'ın Adı Yaşatılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement