Cengiz Topel Uçuşlara Açılıyor - Son Dakika
Güncel

Cengiz Topel Uçuşlara Açılıyor

Cengiz Topel Uçuşlara Açılıyor

Cengiz Topel Havaalanı'nın Sivil Havacılığa Açılması Yönünde Düzenlenen Geniş Katılımlı Toplantıda Havaalanındaki Mevcut Pistin 2011 Yılında Sivil Havacılığa Açılacağı İfade Edildi.

24.09.2010 16:36  Güncelleme: 16:37

Kartepe Greenpark Otel'de geniş bir katılımla düzenlenen toplantıda Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı,Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Fikri Işık, Sibel Gönül, Muzaffer Baştopçu, Eyüp Ayar, AK Parti İl Başkanı Zeki Aygün, Donanma Komutanlığı Deniz Hava Üs Komutanı Tuğamiral Hakan Üstem, Cengiz Topel Hava Meydanı Komutanı Albay Kubilay Tankut, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden Bahri Kesici, DHMİ Genel Müdürlüğü'nden Funda Uçak, DLH Genel Müdürlüğü'nden Erol Şahin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Metin Yahşi, Büyükşehir Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Yazıcı, Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Bali Holat, KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, KOTO yöneticileri ve ilgili kurumların temsilcileri hazır bulundu.

Eksikler Hızla Tamamlanacak

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Vali Topaca, Cengiz Topel Havaalanı'nın sivil havacılığa açılması için öncelikli olarak yapılması gerekenler konusunda Kocaeli Valiliği'nin tespitlerini dile getirdi.

Yaklaşık 3 kilometre uzunluğunda ve 30 metre genişliğindeki pistin sivil havacılığa açılması için yapılması gerekenlerin ele alındığı toplantıda söz alan kurum temsilcileri, proje ve uygulamaların en kısa zamanda tamamlanacağını dile getirdi. Deniz Hava Üs Komutanı Tuğamiral Hakan Üstem de, Cengiz Topel Havaalanı'nın sivil havacılığa açılması için gerekli desteği sunacaklarını söyledi.

İlk Sivil Uçak 2011'de İnecek

Türkiye'de sanayinin başkenti konumundaki Kocaeli'nin gelişiminde önemli merkezli Kartepe İlçesi'ndeki Cengiz Topel Havaalanı'nın sivil havacılığa açılmasının büyük önem taşıdığının vurgulandığı toplantıda ilgili tüm kurumların temsilcileri gereken çalışmaları en kısa zamanda tamamlayacaklarını vurguladı.

Cengiz Topel Havaalanı'nın sivil havacılığa açılmasının Kartepe ve çevre iller için önemini bir kez daha vurgulayan Bakan Ergün, tüm kurumların sergileyeceği çalışmayla 2011 yılında sivil uçakların havaalanına ineceğini söyledi.

Terminal Hizmetleri Yerelden Yapılacak

Bakan Ergün, gerekli yatırımların yapılması konusunda bir sıkıntı bulunmadığını, Cengiz Topel Havaalanı'nın iç hatlara açılmasından sonra yapılacak yeni planlamalarla dış hatlara da hizmet verebileceğini aktardı.

Toplantıda Cengiz Topel Havaalanı'nın terminal hizmetlerinin Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, KSO ve KOTO'nun ortak çalışmasıyla verilebileceği ifade edildi. Toplantıda ayrıca mevcut pistin hizmete girmesinin ardından yanında 45 metre genişliğinde 2. pistin yapılmasının da gündeme gelebileceği vurgulandı.

Karabalık Memnun

Göreve geldiği günden beri Cengiz Topel Havaalanı'nın sivil havacılığa açılması yönünde ısrarlı girişimleri ve konunun nihayete kavuşması için sıkı takibini sürdüren Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, son gelişmelerden dolayı çok memnun.

Başkan Karabalık, "Öncelikle sivil hava taşımacılığına açılacak olması yönünde, sayın bakanımızın gerekli talimatları vererek konuyu hızlandırması ilçemiz adına çok olumlu ve yerinde bir davranış. Başta ekonomimizin ve bölge turizminin canlanması adına uçuşların 2011 yılından itibaren yapılacak olması Kartepe'nin değerini de artıracak" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Cengiz Topel Uçuşlara Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement