Çevre Duyarlılığı İçin Toplumsal Seferberlik - Son Dakika
Güncel

Çevre Duyarlılığı İçin Toplumsal Seferberlik

Çevre Duyarlılığı İçin Toplumsal Seferberlik

AKKM düzenlenen toplantıda, yaşanabilir sağlıklı bir çevrenin, toplum duyarlılığından geçtiğine işaret edildi.

24.12.2011 13:06

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ödünç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın, belediye yöneticileri ile mahalle muhtarlarının katıldığı toplantıda konuşan Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Bahattin Kuşoğlu, gerçekleştirdikleri 'çevre' çalışmalarına değindi. Çevre Koruma Şube Müdürlüğü, Çevre Kontrol Şube Müdürlüğü, Parklar ve Bahçeler Şube Müdürlüğü olmak üzere 3 şube müdürlüğü ve 213 personel ile hizmet verdiklerini belirten Kuşoğlu, "Teknik donanım ve kalifiye eleman anlamında profesyonel hizmet vermekteyiz.

Büyükşehir Belediyesi Kanunu, Belediye Kanunu, Çevre Kanunu ile diğer ilgili kanun ve yönetmelikleri çerçevesinde, kentimizdeki doğal kaynakların, çevre sağlığının ve yeşil dokunun korunmasına ve geliştirilmesine yönelik projeler geliştirmekteyiz. Projelerin uygulanmasını ve sürdürülebilirliğini sağlamak, çevre kirliliğini oluşturan unsurları tespit etmek ve gerekli önlemleri almak görev alanımızda bulunmaktadır" diye konuştu.

Bursa'nın 'turizm şehri' hedefleriyle uyumlu çevre uygulamaları gerçekleştirdiklerini vurgulayan Kuşoğlu, bu anlamda, Bursa'yı ziyaret eden yerli ve yabancı turistlere temiz ve sağlıklı bir şehir sunmanın gayretinde olduklarını ifade etti.

Sürdürülebilir çevre için bütün toplum katmanlarına büyük görevler düştüğünü dile getiren Kuşoğlu, üstlendikleri görevi en iyi şekilde yerine getirebilmenin çabasında olduklarını vurguladı.

Büyükşehir'in 'çevre' duyarlılığı

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ödünç de 'çevre' yatırımlarına büyük önem verdiklerini kaydetti. Bursa'nın doğal güzelliklere sahip 'marka kent' olduğunu belirten Ödünç, "Bursa'yı yaşanabilir çağdaş bir turizm kenti yapabilmek için büyük gayret sarf etmekteyiz. Bu doğrultuda gerçekleştirdiğimiz turizm yatırımlarının yanı sıra, kentin yeşil dokusunu tahrip eden yer altı ve yer üstü su kaynaklarını kirleten sanayi tesisleri ile de ciddi mücadele içerisindeyiz. Tabakhaneleri ve boyahaneleri kentin dışına alarak, sağlıklı ve temiz bir çevrenin oluşumuna katkı sağladık. Çevre bilincinin oluşmasına yönelik atılımlarımız bundan sonraki süreçte de devam edecek. Bu doğrultuda, sivil toplum kuruluşları ile her türlü işbirliğine hazır olduğumuzu da önemle belirtirim" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çevre Duyarlılığı İçin Toplumsal Seferberlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement