Cezaevinde 3 Çocuğun Öldüğü Yangın Davasının Sanığı: Yangını Ölenler Çıkardı - Son Dakika
Güncel

Cezaevinde 3 Çocuğun Öldüğü Yangın Davasının Sanığı: Yangını Ölenler Çıkardı

Cezaevinde 3 Çocuğun Öldüğü Yangın Davasının Sanığı: Yangını Ölenler Çıkardı

ADANA E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda koğuşta, 3 çocuk mahkumun ölümüyle sonuçlanan yangını çıkardığı iddiasıyla hakkında 93 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 14 yaşındaki R.K.'nın yargılanmasına başlandı.

11.08.2017 14:46

ADANA E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda koğuşta, 3 çocuk mahkumun ölümüyle sonuçlanan yangını çıkardığı iddiasıyla hakkında 93 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 14 yaşındaki R.K.'nın yargılanmasına başlandı. R.K. duruşmadaki savunmasında yangını ölen çocukların çıkardığını öne sürdü.

Olay, geçen 18 Ocak'ta Kürkçüler Cezaevi Kampusu'nda bulunan Adana E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda meydana geldi. İddiaya göre, cezaevinden sevk olmak isteyen R.K., Muhammed Erdoğan (17), Ferhat Kaya (18) ve M.A. (17) koğuşta yangın çıkartmaya karar verdi. Muhammed Erdoğan flüoresan lambanın içini açıp kabloları kullanarak tutuşturduğu kağıtla kapı önüne yığdıkları yatak, battaniye ve kıyafetleri yaktı. Alevlerin yükselmesi üzerine çocuklar yardım isterken, cezaevi görevlileri itfaiye yardımıyla yangına müdahale edip çocukları dışarı çıkardı. Dumandan etkilenen Muhammed Erdoğan ile Ferhat Kaya ve M.A. hayatını kaybetti. R.K. ise tedavisinin ardından tekrar cezaevine gönderildi. Olayla ilgili iddianame hazırlayan savcı, R.K. hakkında 3 kişinin olası kasıtla ölümüne neden olma, 2 kişiyi olası kasıtla yaralama ve mala zarar verme suçlarından 93 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı.

YANGIN SIRASINDA BENİ DÖVDÜLER

3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan R.K. olayda herhangi bir suçu olmadığını öne sürerek savunmasında şunları söyledi:

"Kendi aralarında konuşurlarken hiçbir şey duymadım. Bir baktım ki yatakları üst üste koyuyorlar. Olayı tamamen ölen şahıslar yapmıştır. Yangın sonucu ölen şahıslardan Muhammed Erdoğan ve Ferhat Kaya yangın çıkarmak amaçlı floresan lambaya müdahale ettiler. Ben 'Yapmayın' dedim. Daha sonra oradan banyoya geçtim. Gözümü açtığımda ambulanstaydım. Yangın esnasında beni dövdüler. Olayı üzerime almamı istediler. Korktuğum için savcılıkta suçu üstlendim.  Ben savcılıkta ifade verirken henüz ölmemişlerdi."

Mahkeme heyeti, R.K.'nın tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.

- Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cezaevinde 3 Çocuğun Öldüğü Yangın Davasının Sanığı: Yangını Ölenler Çıkardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement