GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :
Seralardan görüntü
Hükümlüler çalışırken
Salihli Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza San, faaliyetler hakkında kurum yetkililerinden bilgi alırken
T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü'nde görevli Ziraat Mühendisi Ali Ömür Bereketli'nin açıklaması Cezaevi bahçesi gelir kapısı oldu
Manisa'nın Salihli ilçesindeki T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu kampüsünde oluşturulan alanda ocak ayından bu yana üretilen tarım ürünlerinden 35 bin lira gelir elde edildi
Kurumda görevli ziraat mühendisi Bereketli:
"Hedefimiz 200 bin lira ciro elde etmek"
EMRE SAÇLI - Manisa'nın Salihli ilçesindeki ceza infaz kurumunda ocak ayında uygulanmaya başlanan bitkisel üretim projesi kapsamında, 35 bin lira gelir sağlandı.
Durasıllı Mahallesi'ndeki T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğünde ocak ayı başında hayata geçirilen çalışma kapsamında üretilen 30 tona yakın marul, soğan ve ıspanağın satışı gerçekleştirildi.
Kurumda görevli ziraat mühendisi Ali Ömür Bereketli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahkumların rehabilitasyonu ve meslek sahibi olmaları amacıyla başlatılan programın, iddialı bir üretim projesine dönüştüğünü söyledi.
Toplam 320 dekarda oluşturulan seralar ve tarım arazileriyle ilçenin önemli tarımsal üreticileri arasına girdiklerini ifade eden Bereketli, seralarda, örtü altı sebze yetiştiriciliği yapıldığını, domates, biber, patlıcan, salatalık üretildiğini dile getirdi.
Tarımsal faaliyetlerde 20'ye yakın hükümlünün sigortalı çalıştığını ve günlük 8 lira kazanç elde ettiğini anlatan Bereketli, "Ocak ayından bu yana ürettiğimiz örtü altı sebzelerin satışından 35 bin lira gelir elde edildi. Yaz aylarında yeni araziler de devreye alınarak ürün çeşidi geliştirilecek. Örneğin üzüm konusunda 50 dekarlık bağı devreye sokacağız. Kısa vadede hedefimiz 200 bin lira ciro elde etmek." dedi.
Ürünlerinin ilk olarak cezaevi iaşesi olarak kullanıldığını vurgulayan Bereketli, ayrıca cezaevi girişine satış reyonu oluşturulduğunu bildirdi.
Bereketli, kontrollü üretim sayesinde ilaç kalıntısı sorunu yaşamadıklarını, bu nedenle vatandaşın cezaevi ürünlerine yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.
Teknik personel olarak gerekli tüm donanımlarının ve her türlü imkanlarının bulunduğunu dile getiren Bereketli, "Çalışan hükümlülerimiz de son derece samimi ve işe dört elle sarılıyor. Modern ziraat faaliyetleri açısından burada gerekli her şey yapılıyor. Ürünlerimizde hiçbir ilaç kalıntısı olmayacağı garantisini de veriyoruz. İhracat kalitesinde üretim yapıyoruz. Hedefimiz öncelikle yurt içi satış kanalları, ardından da ihracata yönelmek." ifadelerini kullandı.
Son Dakika › Güncel › Cezaevinden İhracat Hedefine - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?