Cezaevlerinden Tahliyeler - Son Dakika
Son Dakika Logo

Cezaevlerinden Tahliyeler

Cezaevlerinden Tahliyeler
18.08.2016 22:09

Afyonkarahisar'da cezasının bitimine 2 yıl veya daha az süre kalan hükümlülerin denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak tahliye edilmelerine başlandı.

Afyonkarahisar'da cezasının bitimine 2 yıl veya daha az süre kalan hükümlülerin denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak tahliye edilmelerine başlandı.

671 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'a eklenen geçici madde uyarınca Afyonkarahisar'da Açık ve E Tipi Kapalı cezaevlerinde işlemleri tamamlanan hükümlüler tahliye edildi.

Hükümlü yakınlarıysa cezaevi önünde uzun süre bekledi.

Tahliye olan hükümlülerden Ali Osman Tınaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, yasadan yararlandığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Alınan kararın kendileri için süpriz olduğunu ifade eden Tınaz, "Allah Cumhurbaşkanımız'dan razı olsun. Yeni çıkan şartlı tahliye yasasından yararlanarak çıktım. 9 senedir içerideydim. Cezaevinde 2 yılım kalmıştı. Şartlı tahliyeden faydalanarak çıktım çok mutluyum" diye konuştu.

Tahliye olan hükümlülerden Ayvaz Gökmen ise bundan sonra özgürlüğü çok daha iyi değerlendireceğini belirterek, " Ailemize kavuştuk çok mutluyum. İnşallah burada bekleyen herkeste sevdiklerine kavuşur. Normalde tahliyeme 12 gün vardı, erken çıkmak bizim için çok iyi oldu. Allah, devlet büyüklerimizden razı olsun. Hepsine teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Afyonkarahisar'da 300'e yakın hükümlünün tahliye olacağı öğrenildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cezaevlerinden Tahliyeler - Son Dakika


Advertisement