CHP'li Gençler, CHP'yi Protesto Etti - Son Dakika
Güncel

CHP'li Gençler, CHP'yi Protesto Etti

CHP\'li Gençler, CHP\'yi Protesto Etti

CHP Yıldırım Gençlik Kolu kongresinde seçilen Okan Aslan'ın yerine yeni atama yapılmasına ilçe yönetimi karşı çıktı.

26.05.2013 19:38

CHP Yıldırım Gençlik Kolu kongresinde seçilen Okan Aslan'ın yerine yeni atama yapılmasına ilçe yönetimi karşı çıktı. Gençlik kollarıyla ilçe yönetimi arasında yaşanan gerginlik yapılan eylemle devam etti.

CHP Yıldırım Gençlik Kolu kongresinde seçilen Aslan'ın askere gitmesi sebebiyle parti tüzüğü gereği yerine başka bir atama yapıldı. Ancak atama yapılmadan önce CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Fatih Söylemez, CHP Yıldırım İlçe Başkanı Güner Aklan'a gidip görüşünü almak istedi. İddiaya göre Aklan, gençlik kollarına kendisine yakın bir ismin atanmasını istedi. Ancak İl Gençlik Kolları kendi değerlendirmesi yaparak CHP Yıldırım Gençlik Kolu Başkanı olarak Oktay Kartalkaya'yı atadı. Bunun üzerine Aklan yapılan atamaya karşı çıkarak İl Gençlik Kolları'nı tanımayacağını, toplantıya izin vermeyeceğini, hatta karar defterini de teslim etmeyeceğini söyledi. Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili toplantı yapmak isteyen İlçe Gençlik Kolu ile İl Gençlik Kolları üyeleri, polis zoruyla CHP ilçe binasından dışarı atıldı.

Gerilimin büyümesi üzerine CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Söylemez ve Yıldırım İlçe Gençlik Kolları üyeleri kendi parti binaları önünde eylem yaptı. "Aklanamayacaksınız, faşizme karşı omuz omuza" yazılı siyah çelengi CHP Yıldırım İlçe Binası önüne bırakan CHP'li gençler, daha sonra sloganlar atarak ilçe başkanı ve il yönetiminin tavrını protesto etti. Mensubu bulundukları partinin zorbalarına boyun eğmeyeceklerini ifade eden Söyleyemez, "Demokrasiyi kendi iktidarları için yorumlayanlar üzerine vazife olmayan işlerle uğraşıyorlar. Ancak unutmasınlar ki koltuktan güç alanlar, bu koltuğa güç verenler karşısında kaybedeceklerdir" dedi.

Toplanan kalabalık sloganlar atarak kendi partilerinin durumunu protesto etti. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel CHP'li Gençler, CHP'yi Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement