Çin, Bankaların Sermayesini Artıracak - Son Dakika
Son Dakika Logo

Çin, Bankaların Sermayesini Artıracak

24.09.2024 10:56

Çin, altı büyük bankanın birinci kuşak sermayesini artırmayı planlıyor ve özel politikalar uygulanacak.

BEİJİNG, 24 Eylül (Xinhua) -- Çin, önde gelen altı ticari bankanın birinci kuşak sermayesini artırmayı planlıyor.

Çin Ulusal Finansal Düzenleme İdaresi Başkanı Li Yunze, Salı günü düzenlenen basın toplantısında söz konusu sermayenin koordineli ilerleme, aşamalı uygulama ve özel politikalarla birlikte düzenli şekilde sağlanacağını söyledi.

Birinci kuşak sermaye, bir bankanın adi hisse senetleri ve açıklanan rezervler de dahil olmak üzere rezervlerinde tuttuğu çekirdek sermaye anlamına geliyor.

Li idarenin önde gelen ticari bankaları, hassas yönetimi artırma ve sermaye kısıtlamaları altında yüksek kaliteli kalkınmayı gerçekleştirme yeteneklerini güçlendirme yönünde teşvik etmeye devam edeceğini belirtti.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Çin, Bankaların Sermayesini Artıracak - Son Dakika


Advertisement