Cinayet Davasında 1 Tahliye - Son Dakika
Güncel

Cinayet Davasında 1 Tahliye

Cinayet Davasında 1 Tahliye

Erzurum'un Tortum ilçesinde İlhami Turan'ı öldürdüğü iddiasıyla 2 kişinin tutuklu yargılandığı davada, 1 sanık tahliye edildi.

28.06.2013 10:45

Erzurum'un Tortum ilçesinde İlhami Turan'ı öldürdüğü iddiasıyla 2 kişinin tutuklu yargılandığı davada, 1 sanık tahliye edildi.

Tortum İlçesi'nde 3,5 yıl önce, İlhami Turan'ı öldürdüğü iddia edilen Ahmet Tekin ve onu azmettirdiği ileri sürülen Mustafa Keleş'in 3'üncü Ağır Ceza Mahkesindeki yargılanmasına devam edildi. 'Kasten öldürme', 'ruhsatsız silah taşıma' 'cinayeti azmettirme' suçlarından tutuklu yargılanan sanıkların 40'ıncı duruşmasında Ahmet Tekin, 3,5 yıl önce kavgayı ayırırken kendisine karşı tarafın küfür ettiğini, daha sonra köylüsü Mustafa Keleş'i dövdüklerini söyledi.

Duruşmada Mustafa Keleş'in beraatini isteyen avukat Ercüment Şenol savunmasında, "Ahmet Tekin, Mustafa Keleş ile aynı köyden olduğu için olay günü kavgayı ayırmak istemiş. Ahmet Tekin, silahını çıkarıp korkutmak amacıyla 5-6 dakika beklemiştir. Orada bulunanlar silahı kuru sıkı sanıp 'Hadi vur' demişler. Bu şekilde olayı yatıştıracağını düşünmüştür. Ahmet Tekin de köylüsünün dövülmesi üzerine silahını ateşlemiştir. Mustafa Keleş'in azmettirici olduğuna ilişkin inandırıcı bir delil dosyada mevcut değildir. Tahliyesini talep ediyorum" diye konuştu.

Duruşma sonunda cinayeti azmettirmek suçuyla 3,5 yıldır tutuklu yargılanan Mustafa Keleş'in yurt dışına çıkmaması için haftada 3 kere en yakın karakola gidip imza atması suretiyle tahliyesine karar verildi. Ahmet Tekin'in ise tutukluluk halinin devamı uygun bulundu. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cinayet Davasında 1 Tahliye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement