Cinayet Suçunu İtiraf Etti, Müebbetten Kurtuldu - Son Dakika
Güncel

Cinayet Suçunu İtiraf Etti, Müebbetten Kurtuldu

Cinayet Suçunu İtiraf Etti, Müebbetten Kurtuldu

Adana'da, kız yüzünden başlayıp 'delikanlılık raconu' tartışmasıyla alevlenen kavgada, 19 yaşındaki Mustafa Kemal Çullu'yu kalbinden bıçaklayarak öldürüp, kardeşi 18 yaşındaki Emre Çullu'yu da yaraladıkları iddiasıyla haklarında ömür boyu hapis...

17.01.2013 11:17

Adana'da, kız yüzünden başlayıp 'delikanlılık raconu' tartışmasıyla alevlenen kavgada, 19 yaşındaki Mustafa Kemal Çullu'yu kalbinden bıçaklayarak öldürüp, kardeşi 18 yaşındaki Emre Çullu'yu da yaraladıkları iddiasıyla haklarında ömür boyu hapis cezası istenen biri tutuklu 4 sanığın yargılaması tamamlandı. Mahkeme heyeti, tutuklu sanık 24 yaşındaki Ahmet Erden'e 'cinayet' suçundan önce ömür boyu hapis cezası verdi, sonra da suçunu itiraf etmesinin yanı sıra haksız tahrik, pişmanlık ve iyi hal indiriminden yararlandırarak 15 yıl hapis cezasına çevirdi. Diğer 3 sanık da 5 ay ile 3.5 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

Merkez Seyhan İlçesi'ne Eski Baraj Çamlığı'nda geçen 10 Aralık'ta meydana gelen olayda, kız yüzünden çıkan kavgada Mustafa Kemal Çullu hayatını kaybederken, kardeşi Emre Çullu ve 20 yaşındaki Vahit Kanmaz ise yaralandı. Olayla ilgili katil zanlısı olarak Ahmet Erden tutuklandı, 19 yaşındaki Sahil Erden, 20 yaşındaki Sadık Sayın ve 19 yaşındaki Erdoğan Can Çalışkan da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

ÖNCE REDDETTİ, SONRA KABUL ETTİ

4 cinayet zanlısı hakkında, öldürmekten müebbet, Emre Çullu'yu öldürmeye teşebbüsten 15'er yıl, Kanmaz'ı da yaralamaktan 3'er yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıkan sanıklardan tutuklu olan Ahmet Erden suçunu itiraf etti. Daha önceki savunmalarında "Mustafa ile yumruk yumruğa kavga ettik. Kimseye bıçak ile vurmadım" diyen sanık Erden, son savunmasında ise "Vicdan azabı çekiyorum. Mustafa ile sadece ben kavga ettim, ben yaraladım" dedi. Sanık Sahil Erden de öleni, ağabeyi Ahmet'in bıçakladığını söyledi.

Cinayetle sonuçlanan kavganın başlamasına sebep olduğu ileri sürülen kızlardan G.V. de duruşmada olayla ilgili ifade verdi. G.V., "Halamın oğlu olan Mustafa Kemal Çullu, daha önceden tanıdığım B.C.Ç.'ye benim aracılığımla arkadaşlık telef etti. Teklifi kabul etmeyen B.C.Ç., durumu ağabeyine söylemiş, bu yüzden aralarında tartışma çıkmış. Birbirlerine küfür edince kava etmişler" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Ahmet Erden'e 'cinayet' suçundan, önce ömür boyu hapis cezası verdi, sonra da suçunu itiraf etmesinin yanı sıra haksız tahrik, pişmanlık ve iyi hal indiriminden yararlandırarak 15 yıl hapis cezasına çevirdi. Sanık Sahil Erden, yaralama suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılırken, Erdoğan Can Çalışkan'a 8 ay 12 gün, Sadık Sayın'a da 5 ay 18 gün hapis cezası verilerek, cezaları ertelendi.

MKA(OA/AAA) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cinayet Suçunu İtiraf Etti, Müebbetten Kurtuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement