Çinli Uzay Şirketi GalaxySpace, Tayland'da Alçak Yörünge Uydu İnterneti Denemesi Gerçekleştirdi - Son Dakika
Güncel

Çinli Uzay Şirketi GalaxySpace, Tayland'da Alçak Yörünge Uydu İnterneti Denemesi Gerçekleştirdi

Çinli Uzay Şirketi GalaxySpace, Tayland\'da Alçak Yörünge Uydu İnterneti Denemesi Gerçekleştirdi

Çin'in özel ticari uzay şirketi GalaxySpace, Tayland'daki bir üniversiteyle işbirliği yaparak Tayland'da alçak yörünge uydu interneti genişbant iletişim ağının ilk denemesini gerçekleştirdi. Bu deneme, Çin'in alçak yörünge genişbant uydu internetinin yurtdışında ilk uygulama ve keşfini temsil etmektedir. GalaxySpace, Mahanakorn Teknoloji Üniversitesi'nde bir yer test istasyonu kurarak alçak yörünge genişbant internetine yönelik çalışmalarını sürdürmektedir. Bu işbirliği, yerel işletme ve üniversitelerin alçak yörünge uydu iletişim sistemlerini araştırmak için bir platform sağlamaktadır ve Tayland'ın teknolojik kabiliyetlerinin gelişimini hızlandırmaktadır.

22.05.2024 13:50

BEİJİNG, 22 Mayıs (Xinhua) -- Çin'in özel ticari uzay şirketi GalaxySpace, Tayland'daki bir üniversiteyle işbirliği yaparak Tayland'da alçak yörünge uydu interneti genişbant iletişim ağının ilk denemesini gerçekleştirdi.

Böylece, Çin'in alçak yörünge genişbant uydu internetinin yurtdışında ilk uygulama ve keşfi yapılmış oldu.

Beijing'de bulunan özel uydu üreticisi GalaxySpace, Tayland'daki Mahanakorn Teknoloji Üniversitesi'nde alçak yörünge genişbant internetine yönelik bir yer test istasyonu kurdu. Bu istasyon, yerel hava koşullarında milimetrelik dalgalı uydu sinyallerinin iletişim kabiliyetlerini sürekli olarak gözlemleyebiliyor.

GalaxySpace Başkan Yardımcısı Liu Chang bu işbirliğinin, yerel işletme ve üniversitelerin alçak yörünge uydu iletişim sistemlerini araştırmak için kullanabileceği bir platform sağladığını ve Tayland'ın ilgili teknolojik kabiliyetlerinin ve uygulama senaryolarının gelişimini hızlandıracağını söyledi.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Çinli Uzay Şirketi GalaxySpace, Tayland'da Alçak Yörünge Uydu İnterneti Denemesi Gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement