Claudia Roth Nsu Cinayetlerinde Alman Devleti Sınıfta Kaldı - Son Dakika
Güncel

Claudia Roth Nsu Cinayetlerinde Alman Devleti Sınıfta Kaldı

Claudia Roth Nsu Cinayetlerinde Alman Devleti Sınıfta Kaldı

Münih'te aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yer altı (NSU) terör örgütü kurbanlarından Habil Kılıç'ın öldürüldüğü işyeri önünde anma toplantısı yapıldı.

25.02.2014 17:52

Münih'te aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yer altı (NSU) terör örgütü kurbanlarından Habil Kılıç'ın öldürüldüğü işyeri önünde anma toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Alman Federal Meclisi Başkan Yardımcısı Claudia Roth, "NSU cinayetleri konusunda Alman devleti tüm makamlarıyla sınıfta kalmıştır" dedi.

NSU tarafından 2001 tarihinde Münih'te manav dükkanında öldürülen Habil Kılıç, dükkanı önünde anıldı. Münih Yeşiller Partisi'nce düzenlenen anma töreninde Alman Federal Meclisi Başkan Yardımcısı Claudia Roth, Yeşiller Münih Belediye Başkan Adayı Sabine Nallinger ve Münih Belediye Meclisi Yeşiller Fraksiyon Başkanı Gülseren Demirel konuştu. Sekizi Türk on NSU kurbanının isminin yazılı olduğu anma plaketi önüne bir çelenk koyan Claudia Roth duygu dolu bir konuşma yaptı. Roth, şöyle dedi:

"Bu terör örgütünün yıllarca yeraltında kalarak bu masum insanları öldürmeleri konusunda maalesef, polis, Anayasayı Korumu Örgütü, savcılık, adalet kurumları ve diğer devlet organları sınıfta kalmıştır. Soruşturmalar sırasında  'Döner cinayetleri' veya polisin soruşturma ekibine 'Boğaziçi' adını vermesi ön yargıların hakarete dönüşmüş haliydi. Bu olaylardan siyasi olarak, toplumsal olarak gerekli dersi alıp, bir daha böyle bir olayının olmaması için gerekli tüm önlemleri almalıyız."

Tören Claudia Roth'un matem çelengi koymasıyla sona erdi. Anma töreninde Türk sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin bulunmaması dikkati çekti. - Nih

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Claudia Roth Nsu Cinayetlerinde Alman Devleti Sınıfta Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement