CMSBL'de Osman Suroğlu´ndan Rüya Kitaplığı Sergisi Açıldı - Son Dakika
Güncel

CMSBL'de Osman Suroğlu´ndan Rüya Kitaplığı Sergisi Açıldı

CMSBL\'de Osman Suroğlu´ndan Rüya Kitaplığı Sergisi Açıldı

"Kütüphaneler Haftası" sebebiyle, Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi'nde ünlü karikatürist Osman Suroğlu'nun "Rüya Kitaplığı" başlıklı sergisi açıldı.

08.04.2015 17:44  Güncelleme: 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sergide yer alan karikatürlerde "Kalemimle düşünüyorum," diyen Wittgenstein'dan, "Bir metni uyanıkken düş görmek için kullanmak yasak değildir," diyen Eco'ya dek, dahası her birinin kendine has 'anlatı ormanları'nda gezintiye çıkmaya davet eden pek çok kuşatıcı fikre yer veriyoruz, yeniden hatırlatıyoruz dimağımıza. Üst-dil evreninde yer alan yorum kavramına, kâğıda pırıltılı ve kışkırtıcı bir hayat bahşeden aşinası olduğumuz Suroğlu çizgilerinden soluk aldırıyoruz.

Kutsal bir gerçeğin işaretlerini taşıyan her bir metnin; yaşamına arsız, sinsi bir hırsız gibi sızdığı her insana, aslında dünyada akla en uygun bağımlılığı yaratmasıyla birlikte; okumanın ancak biçimsel bir varlığın tekdüzeliğine değil, varoluşunu anlamlandırmakta tek çıkar yol olduğuna bir kez daha göz kırpıyor; fakat Osman Suroğlu'nun etkin ve yetkin üslubuyla.

Okumanın, yazmanın ve buna sahiplik eden kütüphanelerin öneminin bir kez daha vurgulandığı hafta boyunca sergi, Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi'nde ziyaretçilere açık halde bulunacak.

Okul Müdürü Mehmet Topaloğlu Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesinde kültür ve sanat etkinliklerine her zaman büyük önem verildiğini belirterek, okul öğrencilerinin özellikle toplumsal projeler, sanatsal ve kültürel faaliyetler alanlarında, öğretmenlerinin öncülüğünde başarılı çalışmalara imza attıklarını ifade etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel CMSBL'de Osman Suroğlu´ndan Rüya Kitaplığı Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement