"Çocuklarda Göz Sağlığı" - Son Dakika
Güncel

"Çocuklarda Göz Sağlığı"

"Çocuklarda Göz Sağlığı"

Nizip'te "Çocuklarda Göz Sağlığı" konulu konferans gerçekleştirildi.

12.03.2012 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Üniversitesi "Nizip Yerleşkesi Çarşamba Eğitimleri Konferansları" çerçevesinde düzenlenen "Çocuklarda Göz Sağlığı" adlı konferansa Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Erbağcı konuşmacı olarak katıldı.

Nizip Ticaret Borsası Konferans Salonunda düzenlenen konferansa; Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan, daire amirleri, Nizip Eğitim Fakültesi ve Nizip Meslek Yüksekokulu öğrencileri katıldı.

Göz sağlığının insan hayatının her aşamasında yaşam kalitesinin belirlenmesindeki en önemli ölçütlerden biri olduğuna vurgulayan Prof. Dr. Erbağcı, birçok göz sorununun çocukluk çağında teşhis edilerek tedavi edilebildiğini söyledi.

Çocukların göz sağlığına gerekli özenin gösterilmemesi sonucu kolay tedavi edilebilen birçok rahatsızlığın müzminleşerek kalıcı göz rahatsızlıklarına sebep olabildiğini ifade eden Prof. Dr. Erbağcı, bu durumun bireyin yaşam kalitesini ömür boyunca etkilediğini belirtti.

Gözün çok hassas bir organ olduğunu söyleyen Prof. Dr. Erbağcı, gelişen teknolojiye paralel olarak gözdeki rahatsızlıkların tedavisinde cerrahi yöntemlerle birlikte lazer başta olmak üzere birçok unsurun kullanılabildiğini kaydetti.

Konferansın sonunda Gaziantep Üniversitesi Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan tarafından, Gaziantep Üniversitesi Nizip Yerleşkesi "Çarşamba Eğitimleri" konferans etkinliklerine katkılarından dolayı Prof. Dr. İbrahim Erbağcı'ya plaket ve çiçek takdim edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Çocuklarda Göz Sağlığı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement