Çöllolar Kömür Sahası'ndaki Göçük - Son Dakika
Güncel

Çöllolar Kömür Sahası'ndaki Göçük

Çöllolar Kömür Sahası\'ndaki Göçük

Afşin Elbistan B Termik Santrali'ne kömür sağlayan Çöllolar Kömür Sahası'nda, 11 kişinin ölümüyle sonuçlanan göçükle ilgili haklarında, "Bilinçli taksirle birden çok kimsenin ölümüne sebebiyet v...

22.10.2013 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afşin- Elbistan B Termik Santrali'ne kömür sağlayan Çöllolar Kömür Sahası'nda, 11 kişinin ölümüyle sonuçlanan göçükle ilgili haklarında, "Bilinçli taksirle birden çok kimsenin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan kamu davası açılan 23 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Elbistan Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, toprak altında kalan işçilerden Muhsin Koşan ve Kemal Elmas'ın yakınları, ölenlerin avukatları ile tutuksuz yargılanan 23 sanıktan 3'ü katıldı.

Duruşmada söz alan sanıklar, suçlamaları kabul etmediklerini ve suçsuz olduklarını belirtti.

Mahkeme heyeti, eksiklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

Koşan ailesinin avukatı Kazım Oluç, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, davada karar aşamasına henüz gelinmediğini ifade ederek, "Toprak altında kalan işçilerden ikisinin ailesi şikayetini devam ettiriyor. Diğerleri ise mahkemeye şikayetten vazgeçtiklerine dair dilekçe vermiş" dedi.

Toprak altında kalan Muhsin Koşan'ın kardeşi Ali Koşan ise Türk adaletinin doğru bir karar vereceğine inandığını vurgulayarak, "Bu aşamaya kadar davamızın arkasında dimdik durduk. Durmaya da devam edeceğiz. Beklediğimiz yönde bir karar çıkmazsa Allah'a havale edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Olay

Afşin-Elbistan B Termik Santrali için kömür üretimi yapılan Çöllolar açık kömür üretim sahasında 6 Şubat 2011'de meydana gelen göçükte 1 işçi, 10 Şubat 2011'de meydana gelen heyelanda ise dozer operatörü Ruşen Demir hayatını kaybetmiş, Hacı Mehmet İpek, Muhsin Koşan, Adnan Demir, Tuğran Gökhan, Nail Yılmaz, Kemal Elmas, Cuma Yıldırım, Aydoğan Polat ve Halil Tatlı toprak altında kalmıştı.

Olayın ardından Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili kamu davası açmıştı. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çöllolar Kömür Sahası'ndaki Göçük - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement