Çorum'da AK Parti İl Başkanı'nı darbeden 5 kişi ceza aldı - Son Dakika
Güncel

Çorum'da AK Parti İl Başkanı'nı darbeden 5 kişi ceza aldı

Çorum'da AK Parti İl Başkanı Murat Günay'a darbeden 5 kişi, tutuklu yargılanarak 4 yıl 7 ay ile 5 yıl 6 ay arasında cezalara çarptırıldı. Sanıkların yakınları, duruşma sonrası AK Parti İl binasına yürüyerek verilen cezalara tepki gösterdi.

22.06.2023 19:04  Güncelleme: 23:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'da, AK Parti İl Başkanı Murat Günay'ı darp ettikleri iddiasıyla tutuklu yargılanan ve aralarında köy muhtarlarının da bulunduğu 5 kişi, son kez hakim karşısına çıktı. 4 yıl 7 ay ile 5 yıl 6 ay arasında cezalara çarptırılan sanıkların yakınları, duruşma sonrası AK Parti İl binasına yürüyerek, verilen cezalara tepki gösterdi.

CEZAEVİNİ GÖNDERDİLER

Çorum'da geçen 29 Mart'ta meydana gelen olayda, iddiaya göre, Eskice Köyü Muhtarı Ünal Bozok, Elmalı Köyü Muhtarı Saffet Erdemli, Ovakarapınar Köyü Muhtarı Zeki Oral ile Fatih Yılmaz ve İbrahim Hoşgör, ramazan yardımı nedeniyle verilecek alışveriş kartları ile ilgili tartıştıkları AK Parti İl Başkanı Murat Günay'ı sokak ortasında darp etti. Şikayet üzerine gözaltına alınan 5 kişi tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

Çorum'da AK Parti İl Başkanı'na saldıran 5 kişi ceza aldı

Çorum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen karar duruşmasına AK Parti İl Başkanı Murat Günay katılmazken, tutuklu sanıklar ve taraf avukatları katıldı. Duruşma salonuna az sayıda izleyici alınırken, sanıklar son kez savunmalarını yaparak beraatlarını talep etti. Mahkeme heyeti, kısa bir aranın ardından kararını açıkladı. Olayın teşebbüs aşamasında kaldığı gerekçesiyle Elmalı Köyü Muhtarı Saffet Erdemli ile Eskice Köyü Muhtarı Ünal Bozok'a iyi hal indiriminden 4 yıl 7 ay, Ovakarapınar Köyü Muhtarı Zeki Oral, Fatih Yılmaz ve İbrahim Hoşgör'e ise 5 yıl 6 ay ceza verildi.

AK PARTİ İL BİNASINA YÜRÜDÜLER

Tutuklu sanıkların yakınları verilen karara adliye önünde tepki gösterirken, bir grup tutuklu yakını ise Gazi Caddesi üzerinde bulunan AK Parti İl Binasına giderek karara tepki gösterdi. Yakınlarına verilen cezanın doğru bir karar olmadığını belirterek AK Parti İl Başkanı Murat Günay'ın dışarı çıkmasını istedi. Günay'ı istifaya çağıran grup, daha sonra bölgeden uzaklaştı.

Çorum\'da AK Parti İl Başkanı\'nı darbeden 5 kişi ceza aldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çorum'da AK Parti İl Başkanı'nı darbeden 5 kişi ceza aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • süleyman hakan gökşen: Kılıçdaroğlu'nu şehit cenazesinde darp ettiler hatta linç ediyorlardı, onu yapanlara neden ceza verilmedi ? 4 15 Yanıtla
  • Murat Adıyaman: Onu dayak atmadan önce düşünecektiniz şimdi aglamak yok cezalarını çekecekler 15 0 Yanıtla
  • süleyman hakan gökşen: aynı olay CHP il başkanına yapılmış olsaydı, aynı ceza verilir miydi ? 2 13 Yanıtla

Advertisement