Çorum'da Orman Alanlarına Girişler Yasaklandı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Çorum'da Orman Alanlarına Girişler Yasaklandı

Çorum\'da Orman Alanlarına Girişler Yasaklandı
07.07.2023 19:49  Güncelleme: 19:50

Çorum Valiliği tarafından yapılan açıklamada, mevsim itibarıyla artan hava sıcaklıkları nedeniyle yangın riskinin arttığı belirtilerek, 4 Temmuz'dan 30 Ekim'e kadar ormanlık alanlara girişlerin yasaklandığı duyuruldu. Tescilli piknik ve mesire alanları ise yasak kapsamı dışında tutulacak olup, sadece izinli kişilerin ormanlara girebileceği vurgulandı. Ayrıca, sahipsiz hayvanları beslemek isteyenlerin izin alarak ormana girebileceği ifade edildi. Karara uymayanlar hakkında ise idari ve adli işlem yapılacağı belirtildi.

Çorum'da yangın riski taşıyan bölgelerde 30 Ekim'e kadar orman alanlarına girişlerin yasaklandığı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, mevsim itibarıyla hava sıcaklıklarının artmasından dolayı ormanlık alanlarda yangın riskinin arttığı, bu nedenle 4 Temmuz'dan 30 Ekim'e kadar ormanlık alanlara girişin yasaklandığı belirtildi.

Tescilli piknik ve mesire alanlarının yasak kapsamı dışında tutulduğu aktarılan açıklamada, yalnızca orman işletme müdürlükleri ve şefliklerince izin verilen kişilerin ormanlara girebileceği vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, sahipsiz hayvanları beslemek isteyenlerin, hangi mevkide ve ne zaman besleme yapacaklarını ilgili Orman İşletme Şefliğine bildirerek izin aldıktan sonra ormana girebileceği ifade edildi.

İlgili kamu kuruluşlarının olası orman yangınlarına karşı tedbirler alacağına dikkat çekilen açıklamada, karara uymayanlar hakkında Orman Kanunu, Türk Ceza Kanunu ve Kabahatler Kanunu uyarınca idari ve adli işlem yapılacağı kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çorum'da Orman Alanlarına Girişler Yasaklandı - Son Dakika


Advertisement