Çorumlu Vali Projeleri ile Kırklareli'ni İhya Ediyor - Son Dakika
Güncel

Çorumlu Vali Projeleri ile Kırklareli'ni İhya Ediyor

Çorumlu Vali Projeleri ile Kırklareli\'ni İhya Ediyor

Kırklareli valisi hemşerimiz Mustafa Yaman projeleri ile Kırklareli'ni ihya ediyor.

30.01.2014 11:35

Kırklareli'nin şehir merkezinde bulunan ve uzun yıllardır atıl bir vaziyette olan Şeker Fabrikası Depolarına Kırklareli Valiliği el atmıştı.

Kırklareli - Merkez Karakaş Mahallesinde 6650 metrekare arsa üzerinde bulunan Şeker Depoları, Kırklareli Valiliği'nce hazırlanan projeler ile Cazibe Merkezi'ne dönüştürülmektedir. Şu ana kadar gerçekleştirilen projelerde Trakya Kalkınma Ajansından kazanılan hibe ile bir atıl bina, Kongre Salonuna1 dönüştürülmüş, İl Özel İdaresi tarafından yapılan Amfi Tiyatro, Kuru Havuz ve Süs Havuzu2 halkın kullanımına açılmış ve Bowling Salonu3 Projesinin yapım işleri de devam etmektedir.

Alanda kalan son atıl bina da Türkiye- Bulgaristan Sınır Ötesi İşbirliği (SÖİ) programı 3. Çağrısına sunulmuş ve 187.176,31 € hibe almaya hak kazanmıştır. 19 Şubat 2014 tarihinde Haskovo' da projemiz ile ilgili bütçe görüşmeleri gerçekleştirilecek ve sınır ötesi iş birliği görüşmeleri yapılacaktır. Kırklareli İl Özel İdaresinin partner olduğu "Economic Development Through Creation of Social Infrastructure For Education Aim/Eğitim amaçlı sosyal altyapının geliştirilmesi ile ekonomik kalkınmanın sağlanması"projesi ile Kırklareli'ne bir Gastronomi Merkezi4 kazandırılacaktır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çorumlu Vali Projeleri ile Kırklareli'ni İhya Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement