Costa Concordia Kazası - Son Dakika
Güncel

Costa Concordia Kazası

Costa Concordia Kazası

Bugüne kadar bulunamayan iki kişinin cesetleri aranıyor

24.09.2013 13:58

İtalya'nın batısındaki Giglio Adası açıklarında 13 Ocak 2012'de kayalıklara çarparak kaza yapan Costa Concordia kruvaziyerinde yaşamını yitiren ancak o günden bu yana bulunamayan iki kişinin cansız bedenlerini arama çalışmaları bugün başladı.

Kazanın ardından adanın birkaç metre açığında yan yatık haldeyken, geçen hafta yapılan "parbuckling projesi" ile başarılı bir şekilde dik konuma getirilen dev yolcu gemisinde arama-kurtarma yapılabilecek güvenlik koşullarının sağlanmasının ardından kayıp iki kişiyi arama faaliyetleri bu sabah yeniden başladı.

Russel Rebello ve Maria Grazia Trecarichi'nin cansız bedenlerini arama çalışmaları için dalgıçların, ilk olarak geminin kıç bölümüne dalış yaptıkları belirtildi.

Costa Crociere şirketine ait Costa Concordia kruvaziyeri, 4.200 yolcu ve mürettebatıyla 13 Ocak 2012'de Civitavecchia kentinden kuzeybatıdaki Savona kentine doğru akşam saatlerinde yola çıkmış, Toskana bölgesi sahillerinde bulunan Giglio Adası açıklarındaki kayalıklara çarpmıştı. Kazanın ardından gemi yaklaşık 20 ay boyunca adaya paralel yan yatık şekilde kalmıştı. Kaza sırasında gemide bulunan 10 Türk yolcu yara almadan kurtulmuştu. - Roma

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Costa Concordia Kazası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement