Dağcılar Kurtik Dağı'nda Mahsur Kaldı - Son Dakika
Güncel

Dağcılar Kurtik Dağı'nda Mahsur Kaldı

Dağcılar Kurtik Dağı\'nda Mahsur Kaldı

Muş'un Kurtik Dağı'na zirve tırmanışı yapan 4 amatör dağcı, tipiye tutuldu.

19.05.2013 13:05  Güncelleme: 10:51

Muş'un Kurtik Dağı'na zirve tırmanışı yapan 4 amatör dağcı, tipiye tutuldu. Korucu kulübesine sığınan dağcılar yaklaşık 4 saat mahsur kaldıktan sonra zirve tırmanışını tamamlayıp, kent merkezine döndü.

Muş'ta amatör dağcılık yapan Ayhan Özmen, Vehbi Yıldırım, Abdulmenef Başak ve Hayrettin Aykan 18 Mayıs sabahı 3 bin 250 metre yükleklikteki Kurtik Dağı'na zirve tırmanışı için yola çıktı. Dağcılar, 3 bin metrede tipiye tutuldu. Bölgeyi çok iyi bilen dağcılar, kendilerini güçlükle korucu kulübesine attı. Burada fırtına ve tipinin durmasını bekleyen dağcılar havanın açması ile birlikte zirve tarmanışını tamamlayıp akşam saatlerinde kent merkezine ulaştı. Tecrübeleri sonucu hayatta kalmayı başardıklarını söyleyen dağcılardan Ayhan Özen, şöyle dedi:

"Her hafta sonu dağlara tırmanırız. Tam donanımlı ve tecrübeliyiz. Zirve tırmanışı yaparken önce sis bulutunun içine düştük. 1 metre ötemizi göremiyorduk. Artan şiddetli fırtına ve kar yağışı başladı. Adeta kıyamet kopuyordu. Bölge çok iyi bildiğimiz için kendimizi 1 kilometre uzaklıktaki korucu kulübesinin içine zor attık. Burada bekledik. Hava açınca zirve tarmanışını gerçekleştirdik ve akşam saatlerinde inişe geçtik."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dağcılar Kurtik Dağı'nda Mahsur Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement