"DAHA" Şimdi de AMERİKA ve FRANSA'da! - Son Dakika
Güncel

"DAHA" Şimdi de AMERİKA ve FRANSA'da!

"DAHA" Şimdi de AMERİKA ve FRANSA\'da!

Onur Saylak'ın yönetmenliğini üstlendiği DAHA, 12 Ocak'ta Türkiye'de vizyona girmek için gün sayarken eş zamanlı olarak Amerika ve Fransa'da da izleyiciyle buluşmanın heyecanını yaşıyor.

08.01.2018 11:38  Güncelleme: 11:39

Amerika'da sinemalarda, Fransa'da dijital ortamda sinemaseverlerle buluşacak DAHA'nın yolculuğu güzel haberlerle devam edecek!

Hakan Günday'ın 17 dile çevrilmiş kitabı DAHA'dan esinlenen, Ay Yapım'ın yapımcılığını, b.i.t arts'ın ortak yapımcılığını, Onur Saylak'ın yönetmenliğini üstlendiği DAHA, yurtdışında festivaller dışındaki yolculuğuna Amerika ve Fransa ile başlıyor.

Ulusal ve uluslararası sinema festivallerinde aldığı ödüllerle büyük yankı uyandıran film, ABD'nin önde gelen dağıtımcılarından Synergetic işbirliğiyle çok yakında Amerika çapında gösterime girecek. DAHA; Fransa'da ülkenin yeni kurulan dijital dağıtımcılarından e-cinema.com işbirliğiyle de Avrupa çapında sinema izleyicileriyle buluşacak.

Dünyaca ünlü filmlerin uluslararası yolculuğunda önemli pay sahibi olan bu iki prestijli dağıtımcının ağlarına kattığı ilk ve tek Türk filmi olan DAHA, böylece yurtdışında festivaller dışında da sinemaseverlerle buluşacak.

Dünya prömiyerini Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali'nde gerçekleştiren DAHA, Adana, 54. Ulusal Yarışma, Malatya, Valladolid, Cinéma Méditerranéen de Bruxelles Film Festivalleri'nden ödüllerle döndü. Etkileyici konusu ve çarpıcı üslubuyla merak uyandıran DAHA; yaşadığı küçük sahil kasabasından ayrılarak büyük şehirde liseyi okumayı hayal ederken, babasının onu insan kaçakçılığı şebekesinin bir parçası haline getirmesiyle suçla tanışan Gaza'nın hikayesine odaklanıyor.

Ahmet Mümtaz Taylan, Hayat Van Eck, Turgut Tunçalp, Tankut Yıldız, Tuba Büyüküstün, Kağan Uluca, Ahmet Melih Yılmaz, Uğur Aslan, Lara Aysal ve Pervin Bağdat'ın başlıca rolleri üstlendiği DAHA, aynı zamanda Hakan Günday'ın sinemaya uyarlanan ilk eseri. Hakan Günday, Onur Saylak ve Doğu Yaşar Akal tarafından senaryolaştırılan film Amerika ve Fransa'da 2018'in ilk aylarında gösterilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'DAHA' Şimdi de AMERİKA ve FRANSA'da! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement