Danimarka'daki Terör Saldırısının İlk Kurbanı Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Danimarka'daki Terör Saldırısının İlk Kurbanı Toprağa Verildi

Danimarka\'daki Terör Saldırısının İlk Kurbanı Toprağa Verildi

Danimarka'daki terör saldırılarının ilk kurbanı film yapımcısı Finn Nörgaard, bugün Kopenhag'ın Bispebjerg semtindeki Grundvigskirken kilisesinde düzenlenen törenle toprağa verildi.

24.02.2015 16:08

Danimarka'daki terör saldırılarının ilk kurbanı film yapımcısı Finn Nörgaard, bugün Kopenhag'ın Bispebjerg semtindeki Grundvigskirken kilisesinde düzenlenen törenle toprağa verildi. Çok yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı görülen törene, basın mensupları yaklaştırılmadı sadece uzaktan görüntü almalarına izin verildi. 14 şubat günü Kopenhag'ın Österbro semtindeki Krudttönen (barut fıçısı) adlı halk evinde, İsveçli karikatürist Lars Vilks'in de katıldığı konferansa yapılan silahlı saldırı sırasında dışarıda bulunduğu sırada hayatını yitiren 55 yaşındaki Fin Nörgaard'ın cenaze törenine Başbakan Helle Thörning Schmidt, Muhalefetteki Liberal Parti Başkanı Lars Lökke Rasmussen, diğer parti yöneticileri, bakanlar, milletvekilleri ve Nörgaard'ın yakın dostları katıldılar. Finn Nörgaard'ın yakınları, Nörgaard adına yardıma muhtaç çocuklar için bir fon oluşturulduğunu belirterek çiçek yerine fona yardım edilmesini istediler. Finn Nörgaard'ın cenaze töreni, televizyon kanalları ve gazetelerin internet sayfalarında canlı olarak veridi. Yapılan konuşmada "Finn Nörgaard, ülkede ayrımcılığa karşı, milliyeti, inancı ne olursa olsun herkesin bir arada özgür ve eşit şekilde yaşaması için mücadele ediyordu" denildi.

Finn Nörgaard, Barut Fıçısı adlı halk evinin kapısı önünde saldırganı durdurmaya çalışırken yakın mesafeden kalbine sıkılan kurşunlarla hayatını yetirmişti. Olayın kurbanların ilk defnedilen Dan Uzan olmuş, Fin Nörgaard'ın öldürüldüğü ilk saldırı ile Dan Uzan'ın öldürüldüğü ikinci saldırının faili olarak gösterilen Omar Abdel Hamid El-Hussein, Cuma namazının ardından Brondby semtindeki Müslüman mezarlığına defnedilmişti. Böylece her iki olayda ölen iki kişi ile, polisin öldürdüğü zanlı defnedilmiş oldu. - Nörgaard

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Danimarka'daki Terör Saldırısının İlk Kurbanı Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement