''Dedem Mehmet Akif ERSOY'' Konferansı Yapıld - Son Dakika
Güncel

''Dedem Mehmet Akif ERSOY'' Konferansı Yapıld

"Dedem Mehmet Akif ERSOY" Konulu Konferans 20 Şubat tarihinde saat 14.00'de Halk Eğitim Merkezinde gerçekleşti.

21.02.2014 14:44  Güncelleme: 14:42

Programa Vali Erdoğan BEKTAŞ, Belediye Başkan Vekili Muzaffer BERBER, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Seyit AYDIN, İl Jandarma Komutanı Tevfik ANZERLİOĞLU, İl Emniyet Müdürü Mustafa YOLDAN, İl Milli Eğitim Müdürü Bekir AKSOY, Mehmet Akif ERSOY'un Torunu Selma ARGON, Kamu Kurum Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşları, halk ve öğrenciler katıldı.

Vali Erdoğan BEKTAŞ konuşmasında; "Mehmet Akif ERSOY Ülkemiz ve Milletimiz için çok önemli ama Kastamonu için de ayrı bir yeri vardır. Kurtuluş Savaşımızın şairi, teşvikçisi, manevi ustalarımızdan birisi. O yıllarda İstanbul'dan Kastamonu'ya geliyor ve Kastamonu'da bir süre ikamet ediyor. Çıkarmakta olduğu Sebil-Hür Reşad adlı belgeyi Kastamonu'da basıyor. Nasrullah vaazlarıyla yükümlenen Anadolu'yu İstiklal Mücadelesine hazırlamak, Anadolu'yla İstiklal Mücadelesiyle buluşturmak, kavuşturmak için konuşmalar yapıyor. O vaazlar Anadolu'da bütün coğrafya ya dağıtılıyor ve biz kurtuluş savaşını kazanıyoruz. Daha sonra da Mehmet Akif ERSOY milli şair unvanını alıyor. Dolayısıyla bizim için gerçekten çok önemli bir kimlik, önemli bir kişiliktir. Onun için ne kadar programlar yapsak azdır. Ben Selma hanıma teşekkür ediyorum ve kendilerine hoş geldiniz diyorum. Ayrıca Üniversitemizin tarih bölümü öğrencileri gene bu vesileyi hazırladılar ve sizlere, bizlere sundular. Üniversitesi olan ve Üniversitesi olmayan şehir arasındaki fark budur işte. Üniversite gerek eğitim kadrosuyla, gerek öğrencisiyle şehrin manevi derinliklerinde rol oynaması lazım, etki yapması lazım. Ben öğrenci arkadaşlarımız da bu çabalarından dolayı kutluyorum ve benzerlerine de örnek olmasını diliyorum. Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY'a rahmetler diliyorum" dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Konferans Mehmet Akif ERSOY'un Torunu Selma ARGON tarafından Mehmet Akif ERSOY'un hayatı, anıları ve kişiliği anlatılarak gerçekleştirildi.

Program sonunda Vali Erdoğan BEKTAŞ tarafından Konferansı gerçekleştirdikleri için Selma ARGON Hanımefendiye plaketleri takdim edildi.

Selma ARGON Hanımefendinin Kastamonu'ya getirilmesinde ve bu organizasyonda emeği geçenlere diğer protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ''Dedem Mehmet Akif ERSOY'' Konferansı Yapıld - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement