Demokratik Kongo, Ulusal Diyalog Yolunda - Son Dakika
Son Dakika Logo

Demokratik Kongo, Ulusal Diyalog Yolunda

24.11.2015 11:28

Demokratik Kongo Cumhuriyeti Devlet Başkanı Joseph Kabila, BM'den ulusal diyalog kapsamında görev yapacak uluslararası bir ara bulucu belirlemesini istedi.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti Devlet Başkanı Joseph Kabila, BM'den ulusal diyalog kapsamında görev yapacak uluslararası bir ara bulucu belirlemesini istedi.

Adının açıklanmasını istemeyen bir hükümet yetkilisi, AA muhabirine açıklamasında, Dışişleri Bakanı Raymond Tshibanda'nın Kabila'nın ulusal diyalogda uluslararası ara bulucu görevlendirme talebini BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a ilettiğini aktardı.

Kabila'nın ara bulucu olarak bir kaç ismi tavsiye ettiğini belirten yetkili, bunların arasında Angola Devlet Başkanı Eduardo Dos Santos, eski BM Genel Sekreteri Koffi Annan, BM Büyük Göller Temsilcisi Said Djinnit ve Senegal Parlamento Başkanı Mustafa Niassek'in yer aldığını kaydetti.

Muhalefetin bir kısmı ile sivil toplum kuruluşları, uluslararası ara bulucu görevlendirildiğinde ulusal diyaloğa katılabileceklerini, 7 muhalefet partisini bir çatı altında toplayan G7 oluşumu ise katılmayacaklarını açıklamıştı.

G7 grubu, Kabila'nın anayasaya aykırı olmasına rağmen 2016'da düzenlenecek devlet başkanı seçiminde yeniden seçilebilmek amacıyla diyalog başlatmaya çalıştığını ileri sürüyor.

Kabila, iki hafta önce, gelecek seçimlerin finansmanı ve tarihine ilişkin konularda uzlaşmaya varmak için ulusal bir diyalog başlatacağını bildirmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Demokratik Kongo, Ulusal Diyalog Yolunda - Son Dakika


Advertisement