Demre'de Dolu, Seralara Zarar Verdi - Son Dakika
Güncel

Demre'de Dolu, Seralara Zarar Verdi

Demre\'de Dolu, Seralara Zarar Verdi

Gece saatlerinden itibaren etkili olan sağanak ve dolu, ilçede özellikle cam seralarda büyük hasara neden oldu  Demre Kaymakamı Yusuf Karaman: "Aşırı yağış, dolu ve kısa süreli fırtınadan ya...

26.11.2013 13:07

Dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak ve dolu, Demre ilçesinde sera ve narenciye bahçelerinde zarara yol açtı.

İlçede gece saatlerinde etkili olan sağanak ve dolu, sera ve narenciye bahçelerine etkiledi. Yaklaşık yarım saat süren dolu sonrası seraların camları kırıldı, ürünler zarar gördü.

Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saat 01.30 sıralarında aşırı yağışla görülen dolunun ilçedeki seralara zarar verdiğini söyledi.

"Aşırı yağış, dolu ve kısa süreli fırtınadan yaklaşık 3 bin dekar sera alanı ve narenciye bahçesinin etkilendiğini tahmin ediyoruz" diyen Karaman, tek tesellilerinin can kaybı yaşanmaması olduğunu belirtti.

Zararın özellikle Yaylakaya ve Kayaaltı mahallelerinde görüldüğünü bildiren Karaman, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz ile ilden gelen takviye ekiplerimiz hasar tespit çalışmalarına başladı. Akşama kadar çalışmalarının tamamlanmasını ümit ediyoruz" diye konuştu.

Seraları zarar gören vatandaşlar da kendi imkanlarıyla hasarı gidermeye çalıştıklarını ifade etti.

Dolu yağışından serası etkilenen Mustafa Karayel, gece geç saatlerde yağmurla dolunun görüldüğünü söyledi.

Dolunun seralarında büyük zarar verdiğini vurgulayan Karayel, "Seralarımızda kırılan camlar, ürünlerimize zarar verdi. Yağış hala devam ediyor. Zararımız çok büyük, Allah yardımcımız olsun" dedi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Demre'de Dolu, Seralara Zarar Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement