Depremzedelere Lojman Tahsisi - Son Dakika
Güncel

Depremzedelere Lojman Tahsisi

Depremzedelere Lojman Tahsisi

Çakır'ın talimatıyla depremzedelerin ihtiyaçları göz önüne alınarak 27 aile Çorum İl Merkezine nakledilmiş.

31.01.2012 08:34

Van ilinde meydana gelen deprem nedeniyle ilimize gelen 27 aileden oluşan 170 depremzede vatandaşımız Vali Nurullah ÇAKIR'ın talimatıyla ilk etapta Ortaköy ilçesi Aşdagul YİBO' ya yerleştirilerek 1 ay boyunca Ortaköy Kaymakamlığınca misafir edilmiş, tüm ihtiyaçları Valilikçe karşılanmıştır. Yine Vali ÇAKIR'ın talimatıyla depremzedelerin sosyal, kültürel ve diğer ihtiyaçları da göz önüne alınarak 27 aile Çorum İl Merkezine nakledilmiş, 23 aile Polis Lojmanlarına 4 aile hayırsever vatandaşların tahsis ettiği dairelere yerleştirilerek 27 dairenin tamamı Valilikçe tefriş edilerek ailelerin hizmetine sunulmuştur.

Vali Nurullah ÇAKIR konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede; İlimizde bulunan depremzede vatandaşlarımızın lojmanlara ve vatandaşlarca tahsis edilen dairelere yerleştirilmesinde tüm kamu kurumlarının yanı sıra Çorumlu esnaf ve işadamları, kadirşinas Çorum halkının hep birlikte sahip çıkarak gereken maddi ve manevi desteği verdiğini söyledi. Depremzede vatandaşlarımıza gerekli misafirperverliği gösteren Çorum halkına teşekkür eden Vali ÇAKIR, Çorum İl genelinde daha önce gelen 27 aileye ilaveten 30.01.2012 tarihi itibariyle kendi imkanları ile ilimize gelen 15 aile ile birlikte 42 ailenin İlimizde misafir edildiğini belirterek Osmancık İlçesinde misafir edilen bir aile olmak üzere toplam 242 kişinin İlimizde bulunduğunu söyledi.

Misafir ailelerimizin İlköğretim ve Lise düzeyinde 75 çocuğunun eğitim ve öğretimlerinin devam ettiğini, öğrencilerin tüm ihtiyaçlarının Valilikçe karşılandığını, bu öğrencilerden 53'ünün Dr. Sadık Ahmet İlköğretim Okulunda, 9'unun Ziya Gökalp İlköğretim Okulunda, 12 öğrencinin de çeşitli liselerde eğitim ve öğretimlerinin sürdüğünü, sınava hazırlanan 3 öğrencinin de dershaneye gönderildiğini belirtti.

Vali ÇAKIR, depremzede çocuklara ve kadınlara yönelik çeşitli dallarda kurslar düzenlendiğini, "FAYLARDAN GELEN DOSTLUK" Projesinin uygulanmaya başlandığını, toplum yararına çalışma projesi kapsamında İl Özel İdaresinde 20 depremzedeye iş imkanı sağlandığını, Müzede 1 Gün Projesi kapsamında 9 kız, 9 erkek toplam 18 öğrencinin 04-05 ŞUBAT 2012 tarihlerinde Çorum Müzesinde konaklayacaklarını söyleyerek İl Sağlık Müdürlüğü ve Devlet Hastanesi Baştabipliğinin organize ettiği depremzede 30 çocuğun 30.01.2012 -31.01.2012 tarihlerinde sünnet ettirileceğini, 05.02.2012 Pazar günü de kardeş aile, sponsor hayırseverlerimiz ile İl Protokolünün katılacağı bir sünnet yemeği tertip edileceğini belirterek tüm bu faaliyetlerde emeği geçenleri kutladı.

Sünnet programının bugün ki bölümünde Vali Yardımcısı Sait TOPOĞLU, İl Sağlık Müdürü Dr. Turgay HAPPANİ, Devlet Hastanesi Baştabibi Musa ZORLU, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Esat KOLBAŞI, Araştırmacı Sibel MEROĞLU ve depremzede aileleri hazır bulundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Depremzedelere Lojman Tahsisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement