Dersler 5, Teneffüsler 45 Dakika Olsun Mu? - Son Dakika
Güncel

Dersler 5, Teneffüsler 45 Dakika Olsun Mu?

Dersler 5, Teneffüsler 45 Dakika Olsun Mu?

Yazar-Şair Mevlana İdris, Kütüphane Haftası nedeniyle katıldığı söyleşide çocuklara hayallerinden asla vazgeçmemelerini öğütledi.

02.04.2015 10:13  Güncelleme: 10:14

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'na bağlı olarak faaliyet sürdüren Halk Kütüphanesi her yıl Kütüphane Haftası'nı farklı etkinliklerle kutluyor. Bu yılki etkinliğe ünlü yazar ve şair Mevlana İdris, Mimar Sinan Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri konuk oldu. Oldukça renkli ve ilginç bir soru-cevap yöntemiyle geçen söyleşi sonunda Mevlana İdris kitaplarını imzalayarak, çocuklara hediye etti.

"ONAYLAMADIĞINIZ SORUDA İSTEDİĞİNİZ KADAR BAĞIRIN"

Kocaelililerin ve özellikle çocukların kentin kültürel mirası, kütüphane ve bilgi kurumlarına yönelik farkındalığının geliştirilmesi, okuma ve kütüphane kullanma alışkanlıklarının pekiştirilmesi amaçlanan etkinlikte Mevlana İdris eğlenceli sorularla söyleşiye renk kattı. İdris, "Şimdi size sorular soracağım. Eğer onaylamadığınız soru olursa istediğiniz kadar bağırın. Onayladıklarınızı da alkışlayın" dedi. Ardından da, "Okulda dersler 5 dakika, teneffüsler 45 dakika olsa nasıl olurdu?" sorusuna bütün öğrenciler alkış tutarak cevap verdi.

"ÖĞRETMENLERE KARNE VERMEK İSTER MİSİNİZ?"

Oldukça eğlenceli geçen söyleşide öğrenciler en çok, "Sizler her dönem sonunda karne alıyorsunuz. Siz de öğretmenlere karne vermek ister misiniz? Sabah saat 09.00'da okul başlayıp bir saat sonra paydos olsun mu?" sorularını uzun süre alkışladılar.

"KÜTÜPHANELERDE DONDURMA VE PATLAMIŞ MISIR"

Büyükşehir Belediyesi Halk Kütüphanesi'ne konuk olan Mevlana İdris, kitap okumanın önemine değindi. İdris, "Sizin zihinsel yapılarınız yetişkinlerden çok farklı ve daha özgür. Ama gün geçtikçe yetişkinlerinkine benzeyecek. Zihninizdeki özgür bahçeyi korumanın, insani duyguları kaybetmemenin yollarından biri ve en önemlisi kitap okumak. Ve hatta yazmak. Kütüphanelerin tek amacı sizle kitabı buluşturmak. Benim hayalimdeki kütüphanede yazları dondurma, kışları patlamış mısır verilecek. Bahçesinde hayvanlar olacak, yazmak isteyenlere sessiz bir köşe olacak" ifadesini kullandı. Mevlana İdris çocuklara hayallerinden asla vazgeçmemelerini de öğütledi.

KİTAPLARINI İMZALADI

Öğrenciler bu özel günde eğlenceli ve faydalı saatler geçirirken günün anısına hediye edilen yazara ait kitaplardan almanın mutluluğunu yaşadılar. Mevlana İdris de, çocuklar için kitaplarını imzaladı. Çocuklar, program sonunda dağıtılan kek ve meyve suyunu alarak, gülen yüzlerle kütüphaneden ayrıldılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dersler 5, Teneffüsler 45 Dakika Olsun Mu? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • hamza nur: evet olsun bende isteyurom ben Ahmet kabakli ilıokuluna gideyurom sinifem 4\ü. 0 0 Yanıtla

Advertisement