Devir İletişim'de Olma Devri - Son Dakika
Güncel

Devir İletişim'de Olma Devri

Devir İletişim\'de Olma Devri

Devir değiştikçe mesleklerin önemi de değişiyor. Gelişen çağın teknolojileriyle birlikte iletişim fakültesindeki bölümler için yeni istihdam alanları ortaya çıkıyor.

15.07.2013 18:52  Güncelleme: 18:53

İletişim Fakültesi Bölümleri cazibesi yüksek olan meslekler içerisinde. Tercih etmek isteyen adayların ilgi ve yeteneklerinin bu yönde olması gerektiğini savunan uzmanlar, iletişim çağında olmamızdan dolayı bu bölümlere ihtiyacın daha çok artacağı görüşünde.

Zirve Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Sinema ve Televizyon Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ramazan Cihan, iletişim okumak isteyen adayların öncelikle "Bu mesleği yapabilir miyim, bu meslek için yeterli miyim?" gibi soruları kendine sorması gerektiğini kaydederek, sektörün gerek akademik gerekse sektörel yönünü araştırarak tercih yapılması gerektiğini söyledi.

Cihan, "Televizyon, sürekli görsel malzeme öğüten bir canavar gibi. İzlenebilir kalitede devamlı program üretilmesi gerekiyor. Bunun için bir alanda branşlaşmak çok önemli. Dolayısıyla her şeyi söyleyen değil alanında uzman, ince ayrıntıları bilen iletişimciler sektörde her zaman yerini korur." dedi.

İletişim Fakültesi RTS Bölümü öğrencileriyle Ankara TRT ziyaretindeki izlenimlerini aktaran Cihan, Meclis'e de uğrayarak bu işe yıllarını vermiş parlamento muhabirlerinden bilgi aldıklarını söyledi. Alanında uzman muhabirlerin zamanla milletvekili, bakan ve üst düzey bürokrasiye danışmanlık yaptığını sözlerine ekledi.

İletişim Fakültesi'nde okuyan öğrencilerin teorinin yanında pratik yapmasının da çok önemli olduğunu bildiren Cihan: "Tek tip insan yetiştirmiyoruz. Her öğrencinin kabiliyetlerine göre sektörde iş bulması mümkün." diye konuştu.

Cihan, "Zirve Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde genel derslerin yanı sıra pratiğe dönük uygulama imkanlarımız mevcut. Mesela radyo stüdyomuz kuruldu ve şu anda yayın devam ediyor. Öğrenciler burada canlı yayın ve paket yayın yapılabiliyor. İletişim Fakültesi dergimizden sonra Zirve Haber Ajansı'nı kurduk. Bu sayede öğrenciler nereden haber toplanır? Nereye servis edilir? Bunları öğreniyorlar. Ayrıca kurgu-montaj ünitemizde görüntü, ses montajı da öğretiliyor. Teorinin yanında uygulamalı çalışma yapmak öğrencilerin mezun olduktan sonra sektörde daha kolay iş bulmalarını ve adapte olmalarını sağlayacak." şeklinde konuştu.

Çeşitli kanallara ve gazetelere öğrencileri staj yapmaları için yönlendirdiklerinin altını çizen Cihan, "Öğrencilerimizin ilerlemek istediği alana göre bir yol belirliyoruz. Her öğrencimize ilerlemek istediği alanda staj yapma olanağı sağlıyoruz. Sektör geniş yelpazeli olduğundan dolayı okul destekli sektör işbirliği geliştirdik. Yapılan stajlar öğrencilere meslekte hangi alanda daha başarılı olacaklarını görmeleri açısından faydalı oluyor. Staj deyip geçmemek lazım" dedi.

İletişim Fakültesini düşünen adaylara tavsiyelerde bulunan Cihan şunları söyledi: "Bu mesleği yapacaksanız eğer; vazgeçmeyen, cesaretli, sabırlı, metanetli işin üstüne giden bir yapıda olunması gerekiyor. Bu meslekte erkek öğrenciler Kameramanlık, yönetmenlik gibi alanlarda kendilerine alternatifler bulacaktır. Bayan öğrenciler ise görsel estetik, metin yazarlığı, kurgu, seslendirme gibi alanlarda kendilerine alternatif meslekler seçebilir."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Devir İletişim'de Olma Devri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement