Dha Yurt Bulteni - 13 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bulteni - 13

Dha Yurt Bulteni - 13

Bakan Kılıç: En büyük gençlik merkezini itiraf ediyorum, kendi memleketimizde yaptık /EKBEŞİKTAŞ-KONYASPOR SÜPER KUPA MAÇI SAMSUN'DA OLABİLİRSamsun'un İlkadım Belediyesi'nin Kıranköy Mahallesi'nde 20 bin dönüm arazi üzerine inşa edeceği yeni hizmet binası temel atma törenine katılan Gençlik ve...

10.06.2017 20:21

Bakan Kılıç: En büyük gençlik merkezini itiraf ediyorum, kendi memleketimizde yaptık/EK

BEŞİKTAŞ-KONYASPOR SÜPER KUPA MAÇI SAMSUN'DA OLABİLİR

Samsun'un İlkadım Belediyesi'nin Kıranköy Mahallesi'nde 20 bin dönüm arazi üzerine inşa edeceği yeni hizmet binası temel atma törenine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 6 Ağustos 2017 Pazar günü Spor Toto Süper Lig şampiyonu Beşiktaş ile Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan Atiker Konya spor arasındaki Turkcell Süper Kupa maçının Yeni Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nda oynanabileceğini ifade ederek, "Bakarsınız Türkiye'deki önemli kupalardan bir tanesinin finali de Samsun'da olur. Onu ilgili federasyonla kulüpler görüşecekler, biz ev sahipliği yapmaya her zaman hazırız" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İlkadım Gençlik Merkezi'nin tanıtımı sonrasında İlkadım Belediyesi'nin yeni hizmet binası temel atma törenine katıldı. 6 Ağustos 2017 Pazar günü Beşiktaş ile Atiker Konyaspor arasındaki oynanacak Turkcell Süper Kupa maçının Yeni Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nda oynanabileceğini ifade eden Bakan Kılıç, "İnşallah yeni spor tesislerimiz Samsunumuzda büyük spor organizasyonlarının da olmasının yolunu açacak. Bakarsınız Türkiye'deki önemli kupalardan bir tanesinin finali de Samsun'da olur. Onu ilgili federasyonla kulüpler görüşecekler, biz ev sahipliği yapmaya her zaman hazırız. Samsun her zaman en iyi şekilde ev sahipliği yapar her organizasyona" dedi.

OLİMPİYATLARI TÜRKİYE'DEN ALMAK İÇİN UĞRAŞTILAR

Samsun'un büyük atılımlar içinde olduğu belirten Bakan Kılıç, "Yaklaşık 1 ay sonra dünyanın en büyük spor organizasyonlarından bir tanesi Samsun'da olacak. Dünya, 23'ncü İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda Samsun'da buluşacak. 15 Temmuz gecesi FETÖ terör örgütünün başını çektiği o hainler, bu ülkeye o alçaklığı, bu ihaneti yaşatmaya çalıştılar, 18 Temmuz 2016'da olimpiyatlara 1 yıl kala organizasyonu Samsun'da yaptık. Bütün yabancı misafirlerle beraber yaptık. Türkiye'den bu organizasyonu almak için çok uğraştılar. Onun için hepimiz, hep beraber Samsun'da herkes sorumluluğunun bilincinde bu işe dört elle sarılacak en iyisini yapacağız" diye konuştu. Bakan Kılıç konuşmasının bitmesinin ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş ve Orhan Kırcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ile birlikte yeni hizmet binası ve caminin temelini attı.

Görüntü dökümü

-----------------

-Detaylar

-Temelin atılacağı alandan detay

-Bakan Kılıç'ın  platforma çıkması

-Bakan Kılıç'ın açıklamaları

-Temel atılması

(Süre: 02.45 DK) - (Boyut: 88.33 MB)

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN/SAMSUN,

=============================================

Nusret'in doğduğu Paşalı'ya külliye

SOSYAL medya hesabından yayınladığı videolarla dünya çapında üne kavuşan et restoranı sahibi Nusret Gökçe, Ak Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı'nın önerisi üzerine doğum yeri olan Erzurum'un Şenkaya İlçesi'ne bağlı Paşalı Köyü'nde yaptıracağı külliyenin temel atma törenine telekonferans sistemi ile katıldı.

Şenkaya İlçesi'nin Paşalı Köyü'nde 4 bin metrekare üzerine yaptırılacak cami, kütüphane, imam evi, taziye evi ve gasilhaneden oluşan külliyenin temel atma törenine iş yoğunluğu nedeniyle katılamayan Nusret Gökçe'yi 65 yaşındaki babası Faik Gökçe temsil etti. Törende TV 8'in sahibi Acun Ilıcalı'nın amcası olan Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mevlüt Doğan, Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan, Ak Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Ak Parti Oltu İlçe Başkanı Efsal Gülcü, Kadın Kolları Başkanı Tülay Çevik, Şenkaya Müftüsü Kazım Ünsal'ın da aralarında bulunduğu 300 kişi katıldı. Milletvekili Mustafa Ilıcalı, törende yaptığı konuşmada, Nusret Gökçe'ye doğduğu köye bir külliye önerisi yaptığını, bunun da olumlu karşılandığını bildirdi. Nusret Gökçe, telekonferans yöntemiyle törene katıldı ve doğduğu köye külliye yaptırmaktan dolayı çok mutlu olduğunu bildirdi. Açılış törenine mutlaka katılacağını ifade eden Nusret Gökçe, "Bizim köyün hayvanlarının eti çok lezzetlidir. Köye bir et entegre tesisi kurmak istiyorum" diye konuştu. Evli ve ikisi kız, 5 çocuk babası Faik Gökçe ise oğlunun 2 yaşında iken Paşalı'dan çıktığını, çok çalışmanın semeresini görerek ünlü bir işadamı olduğunu bildirdi. Oğlu ile gurur duyduğunu ifade eden Faik Gökçe, Nusret'i uluslararası üne kavuşturan ete tuz atma tarzında külliyenin temeline toprak attı. Kurban kesildi ve Müftü Ünsal da temel atma töreninde dua etti. Temel atma töreninden sonra İstanbul'dan gelen Mehmet Kemiksiz topluluğunun ilahileri eşliğinde konuklara iftar yemeği verildi.

-Temel atmadan detay

-Nusret'in babası Faik Gökçe ile röp

-Ak Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı ile röp

-Dua edilmesi

-Kurban kesilmesi

-Nusret'in Babasının  Nusret'in hareketiyle temele toptrak atması

Haber: Murat AYDIN- Zafer KUMRU/ŞENKAYA (Erzurum),

===============================================

Eşini bıçakla yaraladı

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde 34 yaşındaki Elif A., tartıştığı eşi 36 yaşındaki Ömer A.'yı bıçakla yaraladı.

Olay, akşam saatlerinde Uzunmehmet Mahallesi'nde meydana geldi. Elif A. ve Ömer A. çifti arasında evlerinde bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışma sırasında Elif A.'nın, iddiaya göre korkutmak amacıyla salladığı bıçak, Ömer A.'nın beline isabet etti. Yaralanan Ömer A., eşinin haber verdiği yakınları tarafından, özel bir hastaneye kaldırıldı. Buradaki ilk müdahalesinin ardından Ereğli Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Ömer A., olayın kazayla meydana geldiğini söyleyerek eşinden şikayetçi olmadı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Yaralı Ömer Aydoğan

-Ambulansa polis eşliğinde binmesi

-Hastaneden detaylar

Süre: (1: 20) Boyut: (41 MB)

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ (Zonguldak),

==================================================

Kavgada, yoldan geçerken başına kurşun isabet eden kadın kurtarılamadı

ELAZIĞ'da iki kişi arasında çıkan silahlı kavgada, eşi ve çocuklarıyla yolda yürürken, başına kurşun isabet eden 45 yaşındaki Canan Acar, tedavi gördüğü hastanede 4 günlük yaşam mücadelesini kaybetti.

Geçen 6 Haziran günü saat 23.00 sıralarında Mehmet Akif Ersoy Lisesi önünde iki kişi arasında çıkan tartışma, kısa sürede silahlı kavgaya dönüştü. Kavga sırasında bu kişilerin silahlarından çıkan kurşunlar, çevredeki 4 kişiye isabet etti. Yaralılar, olay yerine sevk edilen ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Eşi ve 3 çocuğuyla yolda yürürken başına kurşun isabet eden Canan Acar, Fırat Üniversitesi Hastanesi'ndeki ilk müdühalesinin ardından özel bir hastaneye sevk edildi. 4 gündür yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Acar, tüm çabalara karşın bugün yaşamını yitirdi. Bu arada, olayın yaşandığı gece polis tarafından gözaltına alınan 2 şüpheli ise emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Haber: Şah İsmail GEZİCİ/ELAZIĞ,

==================================================

Zonguldak'ta kaza: 1 yaralı

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde midibüse çarpan motosikletin sürücüsü yaralandı.

Kaza, akşam saatlerinde Ömer Halis Demir Bulvarı girişinde meydana geldi. 17 yaşındaki Çağrı Ç.'nin kullandığı 67 LB 974 plakalı motosiklet, şerit değiştirdiği sırada kontrolden çıkarak önce yoldaki dubaya ardından arkadan gelen yolcu midibüsüne çarptı. Yere düşerek yaralanan Çağrı Ç., sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından ambulansla Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Çağrı Ç.'nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

-Midibüsten detaylar

-Motosikletin çekiciye yüklenmesi

-Midibüsten inen yolcuların beklemesi

Süre: (2.09) Boyut: (66 MB)

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement