Dha Yurt Bülteni - 14 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 14

Dha Yurt Bülteni - 14

Yolda yürürken tabanca ile vurulduTEKİRDAĞ'da yolda yürüyen 47 yaşındaki Güven G., daha önce aralarında husumet bulunduğu belirtilen 22 yaşındaki Fuat Ö.'nün silahlı saldırısın uğradı.

10.12.2016 20:06

Yolda yürürken tabanca ile vuruldu

TEKİRDAĞ'da yolda yürüyen 47 yaşındaki Güven G., daha önce aralarında husumet bulunduğu belirtilen 22 yaşındaki Fuat Ö.'nün silahlı saldırısın uğradı. Bacağından yaralanan Güven G., hastaneye kaldırılırken, saldırgan polis tarafından yakalandı.

Saldırı, merkez Süleymanpaşa İlçesi Cumhuriyet Meydanı'nda bu akşam saatlerinde meydana geldi. Güven G.'ye arkadaşıyla yürüdüğü sırada, aralarında husumet bulunduğu ileri sürülen Fuat Ö. tarafından tabanca ile ateş açıldı. Tabancadan çıkan 4 kurşundan birinin bacağına isabet etmesiyle yaralanan Güven G., yere düştü. Saldırıda bulunan Fuat Ö., yaya olarak kaçarken polis tarafından yakalandı.

Yaralı Güven G., ambulansla Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Gözaltına alınan saldırganla ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Olay yeri inceleme ekibinin çalışması

-Olay yerine çekilen güvenlik şeridi

-Yerdeki boş kovanlar

-Detay görüntüler

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,-

===============================

Pazarda konser

MERSİN Polifonik Korolar Derneği, Mezitli Belediyesi Kadın Üretici Pazarı'nda eşsiz bir müzik ziyafeti sundu. (Geniş haberi geçilecek)

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan konuşurken

-Korodaki çocukların görüntüsü

-Polifonik Korolar Derneği Başkanı Selma Yağcı konuşurken

-Çocuk korosu konseri

-Yetişkinler korosunun konseri

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Gülhan DEMİRCİ/MERSİN,

==================================

PTT Şubesi soyguncusu yakalandı

BURSA'nın Yıldırım ilçesindeki PTT Şubesi'nden silah kullanarak 8 bin lira gasp ettiği öne sürülen kişinin Hasan Kuşçu olduğu tesbit edildi. Polis, adresini tesbit ettiği Kuşçu'yu yakaladı. Suçunu kabul eden zanlı, soygunda aldığı parayla borçlarını ödediğini söyledi. Mahkemeye çıkartılan zanlı tutuklanarak cezaevine kondu.

Merkez Yıldırım İlçesi Emirsultan Mahallesi'ndeki PTT Şubesi'nde, geçen perşembe günü meydana gelen olayda, şubeye gelen bir kişi silah çekerek görevlileri etkisiz hale getirdikten sonra kasadaki 8 bin lirayı, yanında getirdiği poşete koyarak kaçtı. Güvenlik kamerası görüntülerini izleyen, parmak izi alan Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bu kişinin Hasan Kuşçu olduğunu tesbit etti. Polis, aradığı Hasan Kuşçu'yu, Merkez Nilüfer İlçesi'ne bağlı Görükle Mahallesi'nde gittiği arkadaşının evinde yakaladı. Soyguncunun üzerinde gasp ettiği paradan sadece bin 600 lirası çıktı. Olayda kullandığı tabancanın gerçek değil oyuncak olduğunu ve bunu daha sonra çöpe attığını söyleyen evli ve 2 çocuk babası Kuşçu şunları söyledi:

"Emir Sultan Mahallesi'nde oturuyorum. Tektil fabrikasında çalışıyorum. Ama para sıkıntısı çekiyordum. Arkadaşlarım bana borç para vermiyordu. Aldıklarımda geri istiyordu. Bankalardan da kredi alamadım. Olay günü PTT Şubesine, elektrik borcum olan 85 TL'yi ödedim. Doğalgaz ve su faturalarını ödeyecek param yoktu. Bunalıma girdim. Arkadaşlarım da ödünç aldığım paraları istiyorlardı. Ben de soygun yapmaya karar verdim. Oyuncak tabanca ile PTT Şubesi'ndeki paraları alıp taksiye bindim. Altıparmak Caddesi'ne gidip arkadaşımdan aldığım ödünç parayı verdim. Sonra, ödeyemediğim 200 TL tutarındaki doğalgaz ve su faturalarını yatırdım. Kıyafet de aldım. Sonrada, arkadaşımın evinde yakalandım." Sorgulaması yapılan Hasan Kuşcu, 'silahlı yağma' suçundan çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.

Görüntü dökümü

------------------------

-Zanlının adliyeye çıkartılması

-Güvenlik kamerası görüntüleri

-Detaylar

Haber: Faruk KAHRAMAN/BURSA, -

====================================

Gelin ve damatı grev çadırından uğurladılar

İZMİT 'te endüstriyel çelik tel üretimi yapan ve iki gün önce de toplu sözleşme görüşmelerinde yaşanan anlaşmazlık nedeniyle greve çıkıp çadır kuran işçiler bu akşam evlenecek olan damat arkadaşları Emrah Varol ve gelin Kübra Varol'u grev çadırından düğünlerine uğurladılar.

Alikahya Semti'nde kurulu bulunan Birleşik Metal-İş Sendikası'nın örgütlü olduğu Bekaert Fabrikası'nda 400 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde Birleşik Metal-İş Sendikası birinci yılda istediği yüzde 20'lik zam oranına karşı işverenin önerdiği yüzde 11'lik zam nedeniyle yaşanan anlaşmazlık üzerine iki gün önce fabrikada grev kararı alınınarak fabrika önüne grev çadırı kuruldu. Bu akşam düğünü olan fabrika çalışanlarından Emrah Varol gelin ile birlikte üzerinde "Ne grev engel, ne de darbe. Alırım seni ohal de. Mutluyuz" yazılı düğün arabasıyla fabrikanın önüne geldi. Burada üzerinde "Grev gözcüsü" yazan önlüğü giyen fabrika çalışanlarından Emrah Varol'a, Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu küçük altın taktı. Genç çift daha sonra davul zurna eşliğinde oynadılar.

Genç çifte mutluluklar dileyen Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu "Bu mücadelelerin hepimizin gönlünden geçtiği gibi başarıyla sonuçlanmasını istiyoruz. Bu mutluluğa herkes ulaşamaz. Bu arkadaşlarımız kendi düğünlerin de buraya gelerek bizi de onurlandırdılar. Bizim heyecanımızı, mücadele azmimizi bir kat daha fazlalaştırdınız. Allah ömür boyu mesut etsin." dedi.

Direne direne kazanacaklarını söyleyen Damat Emrah Varol, "Bu fabrikada 2.5 senedir çalışıyorum. Burada çok güzel bir aile, arkadaşlık ve dostluk ortamı oluştu. Şuan çok mutluyum. İnşallah direne direne kazanacağız. Arkadaşlarım grev nedeniyle düğünüme gelemiyorlar. Ben de bu nedenle düğünü buraya getirdim" dedi. Gelin Kübra Varol ise herkes için hayırlısı olmasını ve fabrika çalışanlarının sonuna kadar arkasında olduğunu söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Gelin damat ile rop

-Sendika başkanı rop

Haber: HABER: Çağla DAŞCI-KAMERA: ORHAN UZUN-İZMİT-DHA

=========================================

Kebap-şalgamcıların Adana buluşması

SOSYAL medyada haberleşerek Adana'nın çok eski bir kebap geleneğini yaşatanlar bugün de aynı yerde buluştu. Geçtiğimiz yıllarda yoğun ilgi gören festivale katılım bu yıl çok düşük oldu.

ADI DEĞİŞTİ,KEBAPÇILAR KEPENK İNDİRDİ

Başlangıcı en az 50 yıla dayanan kentin Büyüksaat civarındaki Kazancılar Çarşısı'nda sabahın ilk ışıkları ile ciğer ve rakı sofaralarının kurulması, 2010'dan itibaren sosyal medya haberleşmesi ile kendiliğinden oluşan bir gastronomi festivaline dönüştü. 'Dünya Rakı Günü' adı altında her yılın aralık ayında aynı semtin sokaklarında bu kez akşamdan sabaha kadar oturulan sofralar kuruldu. İl dışından da binlerce kişi kadınlı-erkekli gruplar halinde bu gecede bir araya gelirken, etkinlik geçen yıl Valilik tarafından 'alkollü içki reklamı yasağı' çerçevesinde yasaklandı. Bu kez 'Kebap-Şalgam Festivali'nde Buluşalım' mesajları kullanılmaya başlandı. Geçen yılki etkinlikte bazı kişilerin pombalı tüfek ile ateş açması paniğine rağmen herkesin masalarında sabaha kadar oturması ise o günlerde gazete haberlerine konu oldu.

KATILIM DÜŞTÜ

Geçen yılki yasaklamaya karşın binlerce kişi Büyüksaat ve Kazancılar Çarşısı'ndaki kebapçılar ve seyyar cigercilerin bulunduğu bölgede toplanması dikkat çekerken, bu yıl katılımın çok düşük olduğu görüldü. Bazı kebapçıların bugün işyerlerini kapatacağını önceden açıklaması ve toplu yerlerde güvenlik zaafiyeti doğabileceği kaygısı ile katılımın düştüğü yorumları yapıldı. Festivalin organizesini yapan kebapçılar yaklaşık 3 bin kıyma, 2 bin şiş kuşbaşı ve isteğe göre bin şiş de tavuk hazırlamışken saatler öncesinde kurulan masalar boş kaldı, festivale beklenen ilgi olmadı.

-----KUTU-----

KUŞ PAZARINDA CİĞER-KEBAP KLASİĞİ

Adana'da çok uzun yıllardan bu yana Kazancılar Çarşısı'nda kurulan Kuş Pazarı geleneğinden nakledilen anlatımlara göre; sabahın ilk ışıklarıyla ciğer kebapla kahvaltı yapılır, pavyondan çıkanlar da gelip, bir kaç kadeh daha içip ciğer ve kebap yedikten sonra Irmak Hamamı'na giderek kese yaptırıp toksinleri atarmış. Sonraki yıllarda Kuş Pazarı buradan taşınmasına rağmen ciğerciler yerinde kaldı ve ciğer kebap ve birkaç kadeh rakı alışkanlığı devam etti. Özellikle pazar sabahları erken saatlerde geleneği yaşatmak isteyenler yetişkin çocukları ile buralardaki sofraların konuğu oldu. Küçük gruplar halinde buraya gelenler son yıllarda başka şehirlerde yaşayan Adanalıları, 'Adana'da Buluşalım', 'Dünya Rakı Günü' ve 'Rakı Festivali' adıyla kente davet etti. Bu etkinliklerin görüntüleri sosyal medyada yayınlanınca her yıl Aralık ayının ikinci haftası buluşmaya karar veren Adanalıların sayısı Kazancılar Çarşısı'nda her yıl katlanarak arttı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Tarihi Büyük saat

Davul ve zurnacılar

Vatandaşların görüntüsü

Kebapçıların hazırlık yapması

Pişirilen kebaplar

Boş masa ve sandalyeler

Kurulan masalar

Bir davulcu ile Röp.

Haber: Fatih KARAÇALI-Kamera: Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 14 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement