Dilipak Kartepelilerle Buluştu - Son Dakika
Güncel

Dilipak Kartepelilerle Buluştu

Dilipak Kartepelilerle Buluştu

Kartepe Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri Kapsamında Abdurrahman Dilipak, Kartepelilerle Buluştu.

01.06.2011 20:41

Kartepe belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında abdurrahman dilipak, kartepelilerle buluştu.

Türkiye seçimi konuşuyor konu başlığı altında Prof. Dr. Osman Özsoy moderatörlüğünde gerçekleşen konferansta Dilipak, Davos zirvesinde "One minute" çıkışı ve İsrail'in Mavi Marmara Gemisi'ne yaptığı baskının ardından İslam dünyasının dünyaya bakışını değiştirdiğini söyledi.

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'ın ev sahipliğinde Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konferansı dinleyenler arasından eski İzmit Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş hazır bulundu.

Müslümanların Sorumlulukları

Her gelen kötülüğün ABD ve İsrail'den kaynaklanmadığını aslında en büyük kötülüğü kendi kendimize yaptığımızı belirten Dilipak, "Müslümanların tüm dünya coğrafyasından sorumludur. Dünya haritasına şöyle bir baktığımızda dünya nüfusunun yarısını oluşturan Hindistan ile Çin, bir Rusya topraklarından daha az yüzölçümüne sıkışmış durumda. ABD'de 300 milyon insan yaşıyor. ABD'de yaşayan insanlar neredeyse dünya gelirlerinin yarısına sahip. Dünya'nın yıllık gayri safi hâsılası 31 trilyon dolar. Bunun 13 trilyonunu ABD götürüyor. Geri kalan yarısını Avrupa sahip, geri kalan yarısına Çin, geri kalanına da bütün dünya sahip.

Düzelmesi gereken çarpıklık burada. Bu işte adalet yok. Böyle barış olmaz. Hiçbir özgürlük güvence altında değil. Afrika ülkesi Nijer'de yaşanan açlık ve sefaleti görmezden geliyor olmak müslümanlığa yakışmıyor. İşte Müslüman'ın düzeltmesi gereken bu. Haksızlık kimden gelirse gelsin zalime karşı mazlumdan olacağız. Biz alemlere rahmet olarak gönderilmiş bir peygamberin ümmetiyiz" dedi.

Meclis Aritmetiği Değişmez

Bir soru üzerine açıklamalarda bulunan Dilipak, Ortadoğu'da son dönemde yaşanan olayların sadece ABD'ye bağlanmasının yanlış olduğunu belirterek, "Başbakanın Davos'daki One minute çıkışı ile Filistine yardım götüren Mavi Marmara Gemisine düzenlenen saldırı İsrail'i zor durumda bıraktı. Bu iki olaydan sonra İsrail yalnız kaldı. Başta Arap dünyası olmak üzere tüm dünya İsrail'e dokunula bilineceğini gördü.

Ben bu iki olayın ortadoğuda ki olayları ateşlediğini düşünüyorum" diyerek Mısır'daki ayaklamanın arkasındaki gerçeklere de değindi. Türkiye'deki seçimlerle ilgili olarak da meclis aritmetiğinde çok değişiklik olmayacağını belirten Dilipak, "Bugünkü iktidarın başarını siyasi partinin başarısı olarak değil. İçinde Allah korkusu olan yönetimlerin yaptığı iyiliklerin karşılığıdır" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dilipak Kartepelilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement